EbreActiu, revista d´oci actiu

Ioga i esport

A diferència de moltes activitats esportives, la pràctica del ioga a part de l´esforç que requereix, implica un alt grau de concentració

etiquetes   Notícies, Esports, Consells

14/12/2017

Ioga i esport | Amposta.info


El ioga és una disciplina física, mental i espiritual que pot presentar molts beneficis en la pràctica de qualsevol disciplina esportiva d'alta, mitja o baixa intensitat, en esportistes d'alt rendiment o en persones que per tenir cura de la seva salut, fan de l'activitat física part del seu pla de cures: surten a caminar, nadar, pàdel…

S’haurà de vigilar l’exigència en les postures (asanes) sobretot tenint en compte la naturalesa competitiva de molts esportistes. El ioga és una pràctica inofensiva si es realitza de manera correcta, de fer-ho de manera molt exigent o incorrecta podem produir lesions musculars. La pràctica ha d’estar basada en les mateixes sensacions i en un nivell d’exigència acord a les mateixes qualitats i habilitats i ... Ser pacient.

Una sessió de ioga relaxant, focalitzada en la flexibilitat, després de l’entrenament, t’ajuda en la tornada a la calma i pot ser el treball d’estiraments que s’ha de fer després de l’activitat física, així la musculatura es relaxa, es destensa i es queda preparada per a descansar.

El ioga pot ser una peça fonamental en el pla d'entrenament o formar part de la vida diària, fent que la flexibilitat, fortalesa i concentració millorin, ajudant a reduir i eliminar l'estrès, combatent l'ansietat, calmant el dolor de les agulletes i mantenint allunyat de lesions. Totes les parts del cos poden ser treballades efectivament a través del ioga, però també ajudar a controlar les emocions, a fomentar l'instint de superació, a créixer cap a la compassió i l'amor.

A diferència de moltes activitats esportives, la pràctica del ioga a part de l’esforç que requereix, implica un alt grau de concentració que ens permet entrar en el nostre interior dirigint la ment, els pensaments cap al centrament del cos, la respiració i l’actitud, arribant a un alt grau de relaxació, de consciència corporal i d’autoconeixement.


Ioga i esport | Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info