Eports Ample de Banda i Internet

Interior analitza la seguretat dels municipis del Montsià amb els alcaldes del territori

El Departament identificarà els masos i cases aïllades del Montsià per facilitar les actuacions en cas d’emergència

7/2/2019

Interior analitza la seguretat dels municipis del Montsià amb els alcaldes del territori | Amposta.info La identificació es realitza a través d'una targeta magnètica identificativa de cada edificació aïllada


El director dels Serveis Territorials d'Interior a les Terres de l'Ebre, Joan Juan, acompanyat del cap de la Regió d'Emergències a les Terres de l'Ebre, Ricard Exposito, i del cap de la Regió Policial de els Terres de l'Ebre, Josep Maria Estela, es van reunir ahir dimecres amb el Consell d'Alcaldes del Montsià, encapçalat per la seva presidenta, Carme Navarro, per abordar la seguretat del territori i informar-los de les noves mesures que ha endegat el departament.

El director ha explicat als alcaldes el Sistema d'Informació Geogràfica d'Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT) pel qual es creen unes targetes amb codi d'identificació als masos i cases aïllades. Aquest sistema ja s'aplica a les comarques d'Osona, el Berguedà o el Moianès. Juan ho ha traslladat als alcaldes perquè valorin la seva idoneïtat al territori.

A través d'un conveni de col·laboració, el departament d'Interior i els municipis interessats es comprometen a generar una llista única d'edificacions aïllades a partir de la fusió de les seves dades. L'objectiu de realitzar aquesta base de dades és identificar i comunicar millor la ubicació de les edificacions aïllades en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències.

La identificació es realitza a través d'una targeta magnètica identificativa de cada edificació aïllada. Amb una trucada al 112 els serveis d'emergència obtenen les coordenades de la edificació, fet que permet l'activació dels serveis amb una major celeritat.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info