Eports Ample de Banda i Internet

L'Hospital Comarcal d'Amposta , primer hospital de Catalunya en utilitzar una insulina d’última generació

Permet minoritzar fins a un 60% les complicacions habituals de les pujades i baixades sobtades de sucre en sang del pacients hospitalitzats

etiquetes   noticies, societat, sanitat, hospital comarcal amposta, amposta, montsia

15/12/2021

L’Hospital Comarcal d’Amposta , primer hospital de Catalunya en utilitzar  una insulina d’última  generació  | Amposta.info


L'equip de Medicina Interna junt amb el Servei de Farmàcia de l’Hospital Comarcal d'Amposta ha estat el primer hospital de Catalunya en instaurar un protocol d'insulinització hospitalària amb Glargina 300 com a insulina basal. Aquesta experiència suposa una estabilització en sang dels pacients hospitalitzats, minoritzant fins a un 60% les complicacions habituals de les pujades i baixades sobtades de sucre en sang del pacient.

Un resultat obtingut després d'un estudi que el departament de l‘Hospital va endegar el 2018 abans que sortissin d'altres estudis al respecte realitzats als EEUU i també a l'Estat espanyol al 2020.


Uns estudis encapçalats pel referent en diabetis del l’hospital doctor Pablo Repetto

El doctor Repetto ha destacat que « fins ara només s'havia utilitzat aquest tipus d’insulina en pacients ambulatoris i l'aplicació en pacients hospitalitzats, minimitza els riscos de complicacions en patologies com infarts o pneumònies.

Aquesta experiència fou presentada el passat 15 d’octubre en el 62è Congres de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició celebrat a Sevilla i al l Congrés Estatal de Medicina Interna que es va celebrar darrerament a Santiago de Compostela, on ha estat molt ben rebut pels assistents.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info