SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L'Hospital d'Amposta començarà a administrar la vacuna de Moderna

El de la capital del Montsià és un dels quatre hospitals catalans on s’administraran les primeres 5.800 dosis de la vacuna de la companyia de biotecnologia estatunidenca

etiquetes   noticies, societat, salut, covid19, hospital comarcal amposta

13/1/2021

L’Hospital d’Amposta començarà a administrar la vacuna de Moderna | Amposta.info


Les primeres 5.800 dosis de la vacuna de la covid-19 es començaran a administrar a l’Hospital Comarcal d’Amposta, al de Mataró, a l’Althaia de Manresa i al Sant Joan de Déu de Barcelona.

Salut preveu rebre 8.000 dosis més de la vacuna de Moderna en les dues properes setmanes fins arribar a les 98.000 al llarg del febrer, segons les previsions que han rebut del Ministeri de Sanitat, tot i que les dades al detall no estan del tot confirmades, ha indicat en la roda de premsa d'aquest matí el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. El secretari general de Salut ha volgut deixar clar que el ritme de vacunació va lligat a les dosis disponibles de la vacuna i assegura que el podran adequar a mesura que n’hi hagi més.


Reaccions adverses

Sobre el seguiment de les reaccions adverses entre els vacunats amb Pfizer, Salut n’està fent un seguiment. La taxa de reaccions adverses declarades fins ara és d’un 0,2%, "una taxa esperada", segons la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. Sobretot, ha dit, els han arribat efectes com ara dolor a la zona del braç on s’ha fet la injecció, mal de cap o dolors musculars. En alguna ocasió, febre i també hi ha hagut algun cas amb reacció d’urticària. La responsable ha destacat, però, que totes les persones es troben bé.


Per: Redacció

Foto: modernatx.com


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info