SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Homenatge pòstum a l'historiador ampostí Ferran Bel Querol

La Sala de Col·lecció Local de la renovada biblioteca comarcal d’Amposta durà el seu nom

etiquetes   noticies, cultura, biblioteca juan arbo, jornades, amposta

25/10/2022

Homenatge pòstum a l’historiador ampostí Ferran Bel Querol | Amposta.info


El passat divendres 21 d'octubre, en el marc de les XVII Jornades de les Lletres Ebrenques, es va fer un reconeixemnt pòstum a la figura del professor de Geografia i Història, i investigador ampostí, Josep Ferran Bel Querol (Amposta, 1968 - 2022).

El politòleg ampostí, Pere Ferré, dedicà unes paraules de record a la persona i escriptor qui publicà articles en revistes com Recerca, Quaderns de l'Ebre, Soldó i Revista Amposta, així com al diari L'Ebre, Comunicació en un congrés d'història local organitzat per L'Avenç. Al blog Miscel·lània Ampostina (http://recullsamposta.blogspot.com/) exposava i comentava notícies històriques i geogràfiques d'Amposta.

Moments emotius per a tots els presents i en especial per a la família, quan l’alcalde d'Amposta, Adam Tomás, va comunicar que la Sala de Col·lecció Local, de la properament renovada Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, portarà el nom de Ferran Bel Querol, un espai on l'historiador passava hores consultant les obres de referència per als seus treballs.


Entrega del Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques 2022

En acabar l'homenatge pòstum es va fer entrega del Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques 2022, guardó que concedeix l’Ajuntament d’Amposta mitjançant la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó en el marc de les Jornades de les Lletres Ebrenques a un autor o institució de les Terres de l’Ebre per la trajectòria de la seva obra o bé per la seva tasca de difusió de la literatura. Aquest any el premiat fou l’escriptor i traductor senienc Joan Todó.

La seva prolífica trajectòria fou lloada pel poeta i rapsoda ebrenc, Eduard Carmona. El punt final de la nit el posà el gruo Melodemodomies, amb l’espectacle musical "Ausiàs March. Cants d’amor i de mort", una combinació deliciosa de literatura, música i imatges.


Per: Redacció

Foto: Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info