SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Fòrum Jove oferirà més de 50 activitats i una fira amb una trentena d'expositors d'educació i serveis

S’organitzarà en diferents espais de l’auditori municipal, la carpa firal i Lo Sindicat, del 6 al 8 de març

etiquetes   noticies, ciutadania, ciutat, joves, amposta

26/2/2024

El Fòrum Jove oferirà més de 50 activitats i una fira amb una trentena d’expositors d’educació i serveis | Amposta.info


El Fòrum Jove de les Terres de l'Ebre programa 53 activitats i una fira ocupacional i educativa amb una trentena d'expositors. Durant tres dies, del 6 al 8 de març, l'auditori municipal, la carpa firal i Lo Sindicat acolliran tallers, xerrades i visites guiades amb l'objectiu de generar oportunitats per als més joves. Com deia l'alcalde, Adam Tomàs, "generem un espai on conflueixen totes aquelles polítiques transversals de Joventut impulsades des de l'Ajuntament", tot afegint que "els joves han de tenir l'opció de marxar, però no ha de ser una obligació, per això treballem en polítiques específiques, per millorar el seu dia a dia en aspectes com la formació, l'ocupabilitat, l'emancipació i la salut".

Pel que fa als eixos principals, la regidora de Joventut, Iris Castell, argumentava que "neixen als mateixos centres educatius, amb els quals ens reunim anualment conjuntament amb la regidoria d'Educació per conèixer les necessitats dels i les joves". D'aquesta manera, Castell afirmava que al Fòrum es crea un espai on es generen oportunitats al voltant de l'orientació educativa, la inserció laboral i la salut física i mental. A més, també es crearan espais al voltant de la mobilitat internacional, la igualtat, la tecnologia vinculada a l'educació, l'associacionisme o la creativitat. En aquest darrer punt destaca el Concurs d'Art Jove, que per sisè any posa en valor la tasca d'ESARDI i altres centres del territori.

Amb la voluntat que els i les joves puguin visitar tots els estands, s'ha establert una activitat gamificada amb un sistema de recompenses. A més, també com a novetat, els mateixos expositors oferiran tallers i mostres i s'han ampliat les activitats per a les famílies. Paral·lelament, aquesta edició del Fòrum Jove acull un Networking Odisseu sobre innovació, recursos i equipaments al territori, organitzat per la Direcció General de Joventut, Odisseu, Leader, l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural; l'acte central del 8 de març de les Terres de l'Ebre, organitzat pel Departament d'Igualtat i Feminismes; i una jornada sobre necessitats ocupacionals del territori, adreçada a professionals de l'orientació educativa i la formació professional i ocupacional organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre, Baix Ebre Innova, el SOC, la Generalitat i el SEPE.

A la web forumjoveterresdelebre.cat es pot consultar tota la informació i fer la reserva gratuïta d'entrades.CENTRE ÒPTIC L’ESGUARDPer: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info