Eports Ample de Banda i Internet

La flamenca Emma, el conte solidari del projecte Emma, ja està a la venda

Els personatges l’Emma, la Soleil i en Fangar, tres flamencs que habiten al Delta, expliquen una història de superació gràcies a la cooperació i la investigació

etiquetes   noticies, societat, solidaritat, sanitat, amposta, terres ebre, projecte emma

20/4/2021

La flamenca Emma, el conte solidari del projecte Emma, ja està a la venda | Amposta.info


La flamenca Emma és el resultat del treball d'un equip de persones compromeses que, procedents de diversos àmbits, han unit esforços en suport al projecte per a la investigació en càncer de mama. Narra el procés des de la detecció del càncer de mama fins a la seva cura, palesant la necessitat de la investigació per a trobar-hi solucions.

L'autora del relat és Irene López i Favà, contacontes i periodista especialitzada en Ciències Polítiques i de l'Administració, i acompanya la flamenca Emma amb dos personatges de la seva creació, en Soleil i la Fangar. Junts ens expliquen, d'una manera senzilla i didàctica que facilita la comprensió dels infants, que el compromís i la unió de molts individus permet trobar solucions a les dificultats que ens depara la vida o que afecten moltes persones.

Les il·lustracions són de l'Ainhoa Kuns, graduada en Psicologia i especialista en intervencions assistides amb animals. Amb elegància i calidesa, les figures expressen i provoquen, alhora, infinitat d'emocions que empenyen el lector a reflexionar sobre aquesta malaltia, sense amargor, encarant-ne el repte per superar-lo.

A través del conte es pretén també donar a conèixer la malaltia als més petits, captar el seu interès amb uns personatges simpàtics i emocionants, fomentar-hi el diàleg sobre el càncer i permetre'ls fer preguntes sobre el tema.

El projecte Emma vol fer palès l'agraïment al compromís de Linx Edicions, ja que s'hi va sumar sense dubtar-ne, i farà que aquest conte arribi a molts punts del territori i també de tot Catalunya.

Un agraïment també a totes les botigues amigues que, un cop més, col·laboren de forma totalment altruista amb el projecte Emma i que posen a la venda aquest conte, destinant-ne tots els beneficis a la investigació en càncer de mama.

Resum de La flamenca Emma

Amb aquest conte volem explicar com, des d'un diagnòstic de càncer de mama, i gràcies a la col·laboració de les persones que més ens estimen i al treball dels professionals sanitaris i dels investigadors i investigadores, es pot aconseguir avançar en recerca sobre aquesta malaltia per trobar-hi una solució que ajudi a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que la pateixen.

Al llarg d'aquest relat, coneixerem l'Emma i els seus amics. És una bonica història que us necessita a tots perquè ajudeu a fer-la realitat. Perquè és gràcies al treball en equip, i a la mobilització i la solidaritat de la ciutadania, que es poden assolir importants objectius i superar grans reptes. El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l'ICS Terres de l'Ebre. Des de l'inici de la campanya, el projecte ha comptat amb multitud d'iniciatives que li han donat impuls, i ara compta amb una iniciativa pròpia, com és La flamenca Emma.

El grup d'investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l'Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama. Actualment treballa per conèixer el paper de la resposta immune dels ganglis de l'aixella, en l’evolució de les pacients amb càncer de mama i la seva propagació a la resta dels cos.

El projecte Emma és essencial per continuar desenvolupant la recerca que permeti entendre el comportament d'aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l'afectació en la supervivència de les pacients.

Trobareu els punts de venda de La flamenca Emma a: https://projecteemma.org/regals-solidaris/


Per: Redacció


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info