CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Finalitzen els treballs d’inventari del fons documental de l’escriptor Sebastià Juan Arbó

El fons documental es pot consultar a l’Arxiu Comarcal del Montsià

etiquetes   noticies, cultura, amposta

18/11/2021

Finalitzen els treballs d’inventari del fons documental de l’escriptor Sebastià Juan Arbó | Amposta.info


L’Ajuntament d’Amposta ha finalitzat els treballs d’inventari del fons documental de l’escriptor Sebastià Juan Arbó. Aquesta tardor s’han completat els treballs que han permès inventariar i descriure 104 unitats d’instal·lació amb 543 unitats documentals, bona part donats al consistori per la família d’Arbó. Tant l’inventari del fons com la documentació ja es poden consultar a l’Arxiu Comarcal del Montsià, mentre que l’inventari també es pot consultar a la plataforma d’Arxius en Línia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els treballs han estat realitzats pel filòleg ampostí especialista en l’obra de l’escriptor, Joan Antoni Forcadell, qui ha rebut el suport arxivístic dels tècnics de l’Arxiu Municipal d’Amposta i de l’Arxiu Comarcal del Montsià. Concretament, els treballs realitzats pel filòleg han consistit en la identificació prèvia de les unitats documentals conservades, ja que aquesta part del fons es trobava desordenada i sense cap inventari previ. La documentació es trobava en carpetes retolades a l’exterior i dins unes calaixeres metàl·liques sense cap identificació.

Des de l’Arxiu Comarcal del Montsià es durà a terme la digitalització progressiva de la documentació per tal que es puguin associar les imatges a l’inventari d’Arxius en Línia i així es pugui consultar la mateixa documentació a través de la xarxa.


Per: ACN

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info