EbreActiu, revista d´oci actiu

Finalitza el Programa APP amb un 70% d'inserció en l'àmbit sociosanitari

Aquest programa ha ofert a 15 persones un contracte laboral de 9 mesos en l’àmbit de l’Atenció Sociosanitària

etiquetes   noticies, ciutat, societat, sanitat

21/12/2020

Finalitza el Programa APP amb un 70% d’inserció en l’àmbit sociosanitari | Amposta.info


Des de l'Àrea de Desenvolupament social i econòmic de l'Ajuntament d'Amposta s'ha dut a terme durant l'any 2020 el Programa Aprenentatge per a la Professionalització (APP). Aquest ha estat un projecte pilot de l'Àrea de Nous Projectes d'Ocupació i Innovació Social del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, on l'Ajuntament d'Amposta ha estat un dels 10 projectes escollits. Aquest programa ha ofert a 15 persones un contracte laboral de 9 mesos en l'àmbit de l'Atenció Sociosanitària. Concretament, 12 persones han estat contractades per la FUSSMONT per a treballar a la residència d'avis i 3 persones a la FUNDACIÓ ULLDECONA per al servei d'atenció a domicili. Durant els mesos que ha durat el contracte de treball, les participants s'han format per obtenir el certificat de professionalitat "'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials", impartit per IDFO, millorant així la seva qualificació professional.

A causa de la pandèmia de la Covid19, la formació teòrica s'ha dut a terme de manera online fent només sessions presencials per fer els exàmens i les sessions pràctiques. A més, cal destacar que les participants del programa han estat a primera línia atenent a les persones dependents durant tot el confinament i han demostrat la seva valentia i constància amb la seva tasca.

Un cop finalitzat el contracte de 9 mesos i tot i la situació viscuda, els resultats han estat molt positius, ja que de les 15 persones participants a 8 persones se les ha ofert la possibilitat de renovació i dos han trobat feina en una altra entitat del mateix sector, arribant a gairebé un 70% d'inserció del total dels participants. I un 87% de les participants han millorat la seva qualificació professional obtenint la titulació del certificat de professionalitat, el qual els hi pot donar accés a treballar en qualsevol entitat de l'àmbit sociosanitari.

Per part de l'Ajuntament d'Amposta es valora molt positivament el projecte en general, però en particular pel fet que s'ha donat a les alumnes que hi han participat, la possibilitat de capacitar-se en un certificat de professionalitat dins del sector sanitari i d'atenció a les persones, que els obre les portes a poder treballar sense cap problema. El programa ha combinat la feina real dins l'empresa amb la formació i un acompanyament en tot moment, per part d'una tècnica de l'Àrea de Desenvolupament social i econòmic. En definitiva, una fórmula mixta: treball-formació-acompanyament, que ha donat uns molt bons resultats i tant de bo es pugui repetir.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa Aprenentatge per a la Professionalització (SOC-APP) regulat per l'Ordre TSF/170/2019, de 29 d'agost".


Per: Redacció

Foto: Pixabay


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info