EbreActiu, revista d´oci actiu

El festival de música inusual OUT·SIDE porta a Lo Pati la percussió experimental de Frames Percussion

El concert tindrà lloc aquest dissabte 21 de desembre i també hi actuaran alumnes del màster de percussió de l’ESMuC

etiquetes   cultura, musica, lo pati

18/12/2019

El festival de música inusual OUT·SIDE porta a Lo Pati la percussió experimental de Frames Percussion | Amposta.info


El festival de música inusual OUT·SIDE, dirigit per Luis Codera, torna a fer parada a Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre. Ho farà aquest dissabte, 21 de desembre amb el concert CONCEPTE, a càrrec de Frames Percussion, un grup català format per una nova generació de percussionistes dedicats al repertori de nova creació. Frames Percussion actuarà a Lo Pati en format trio, amb Miquel Vich, Ruben Martínez Orio i Feliu Ribera, acompanyats per alumnes del màster de percussió de l'Escola Superior de Música de Catalunya, l'ESMuC, amb la qual mantenen una estreta relació de col·laboració.

CONCEPTE és un dels quatre concerts que s'han programat en sis sessions diferents en aquesta nova edició d'OUT·SIDE, un festival de músiques inusuals que se celebra als principals centres d'art contemporani de Catalunya i que organitza la productora OUT·. Enguany la principal novetat del cicle és que tots els concerts giren al voltant d'un eix comú: la reflexió sobre la manera com escoltem música i els diversos condicionants que hi intervenen. A Lo Pati ja es va poder veure el passat mes de novembre ESCENA, un projecte que explorava com funciona la nostra escolta quan la música està acompanyada d'una altra disciplina, que en aquell cas era la dansa.

CONCEPTE, per la seua banda, indaga en els límits del que considerem "escoltar". Així Frames Percussion presentarà diferents músiques dels últims 10 anys que mostren que algunes vegades l'apreciació musical es veu afectada no només per la mera experiència sonora. “El repertori que portaran proposa diverses situacions en què escoltar la peça no es limita al so sinó que hi intervenen altres elements que hi amplien la percepció o que en són part essencial de la mateixa”, explica el director del festival, Luis Codera Puzo, tot assenyalant la interacció amb el públic, la concepció del que considerem instruments musicals, l'associació a elements no sonors i el seu resultat en la percepció com alguns dels factors que intervenen en l'escolta.

Aquest serà l'últim dels concerts d'OUT·SIDE que a banda de Lo Pati, a Amposta, també s'han realitzat al Centre d'Art Tecla Sala (Hospitalet de Llobregat) i a l'Arts Santa Mònica (Barcelona), a més d'un concert previ al Centre d'Art La Panera (Lleida).

El cert és que tot i que són propostes musicals minoritàries, a Lo Pati tenen molt bona acollida, ho vam veure amb ESCENA el passat mes de novembre. Això ens demostra que al territori hi ha un públic interessat en músiques més experimentals i arriscades i és molt positiu que les puguem fer arribar”, ha assenyalat per la seua banda la directora de Lo Pati, Aida Boix.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info