CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Les Festes Majors d'Amposta, inclusives, solidàries i per a tots els públics

Les activitats seran majoritàriament gratuïtes i es repartiran per espais diversos com la plaça de l’Ajuntament, el pavelló 1 d’Octubre o el parc municipal

29/7/2019

Les Festes Majors d’Amposta, inclusives, solidàries i per a tots els públics | Amposta.info


Unes Festes per als joves, per a les famílies i per a la gent gran. Les Festes Majors d'Amposta, que s'allargaran del 9 al 18 d'agost, tenen preparades més de 100 activitats. "Hem recuperat un model de Festes en el qual no centrem tots els actes només al pavelló, sinó que incorporem activitats continuades a altres espais com la plaça de l'Ajuntament, perquè siguin més participatives i accessibles per a tots els públics", ha dit l'alcalde, Adam Tomàs. Una altra de les apostes és que els actes tinguin un retorn per a la població més enllà de l'entreteniment, pel qual s'ha apostat per la gratuïtat de la majoria d'activitats, a més del caràcter solidari que adoptaran tres actuacions infantils i la Nit Electrònica a la Zona Jove.

El protagonista d'aquest any però és el concert de Melendi, el qual ja porta més de 4.000 entrades venudes. Un esdeveniment que també comptarà amb l'actuació d'En&Ton, ja que des de fa uns anys s'intenta crear aquestes sinergies entre els artistes locals i els de renom. Incloent el programa taurí, les Festes Majors han tingut un cost de 360.000 euros, una partida que "és una inversió, perquè les festes incideixen també de forma directa i indirecta sobre l'activitat econòmica del municipi", assegura Tomàs.

El regidor de Festes, Ramon Bel, ha assenyalat que "la plaça de l'Ajuntament posarà en relleu les activitats tradicionals de casa nostra, com pot ser el pregó, l'Amposta Jota Viva, el Concert de Bandes". Així, en aquesta ubicació emblemàtica al centre del poble, s'inauguraran les festes amb el concert de música tradicional de les valencianes Sis Veus amb l'actuació "Els dies i les dones", el 9 d'agost, i es tancarà amb el concert íntim de la ex participant de La Voz, Keila Garcia, el divendres 18. Entremig hi haurà des del tradicional pregó i la presentació de pubilles, la 2a Trobada de Cantadors, el Concert de Bandes (retransmès en directe per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya) o fins i tot una obra de teatre a càrrec del grup local Terra Baixa.

Procurant tenir unes Festes Majors més inclusives, ja s'ha incorporat la figura de l'intèrpret de signes en alguns actes, a més de comptar amb les atraccions infantils sense so ni llum durant dues hores al dia i comptar amb espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda o cadira de rodes als diferents actes i concerts.


Activitats familiars

Una altra de les apostes que s'ha volgut fer és la del públic familiar, que enguany tindrà gairebé una activitat diària perquè grans i petits puguin gaudir de les Festes. L'espectacle de màgia i circ "Antipasti", l'espectacle "Folkids" o el concert del grup "El Pot Petit" tindran, a més, una vessant solidària a favor de l'ONG Contad Conmigo.


Zona Jove i orquestres A diferència d'altres anys, la Zona Jove, que començarà la seva activitat el dia 9 i l'acabarà el 17 d'agost, es mantindrà totes les nits al costat de l'auditori municipal, i serà d'entrada gratuïta amb excepció de tres nits: la Festa de l'aigua, el Festival Remember Techno i la Nit Electrònica, aquesta última de caràcter solidari. L'espai també acollirà, entre d'altres, l'actuació de La Central amb versions dels 80 i 90, el dissabte 10, i concert de Joan Rovira, el dijous 15.

A més, l'últim divendres de Festes s'incorporaran les activitats al Castell organitzades per "Surt al Castell", amb quatre concerts programats, el divendres 16, o el consolidat "correbars".

Pel que fa a les orquestres, de l'11 al 17 d'agost al pavelló 1 d'Octubre hi haurà una actuació diferent, amb noms coneguts com "La Mundial" o "Almas Gemelas". Exceptuant però la nit del Concurs Nacional de Vestits de Paper, el divendres 16, que es farà la desfilada i posteriorment l'actuació del grup de comèdia improvisada "American Impro History".


Actes taurins

Finalment, pel que fa al programa d'actes taurins, el regidor d'Esports, Marc Fornós, ha indicat que "s'ha intentat adaptar els actes taurins a la resta d'actes perquè tothom pugui anar a tot arreu". La novetat d'aquest any al programa de bous és el canvi d'ubicació de la sortida del bou capllaçat, que passarà al pàrquing del costat de la pista d'atletisme. "És un espai proper al centre del poble i on es pot concentrar molta gent sense cap problema", ha afirmat el regidor.

Els dies 2 i 3 d'agost es podrà recollir el programa de festes presentant la targeta que es repartirà per unitat familiar. Els espais habilitats per recollir el programa són l'Oficina de Cultura i Festes, i els encreuaments de l'avinguda de la Ràpita amb Miquel Granell, Sebastià J. Arbó i Primer de Maig. També hi haurà la possibilitat de recollir-lo el dia 5 d'agost a l'Oficina de Cultura i Festes des de les 9.30 del matí fins a les 14 h.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info