SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La festa dels bous recupera «la normalitat» a l’Ebre durant el 2022, amb 469 espectacles taurins i 190 dies de bous

El Govern tramita tretze expedients per males pràctiques, tres dels quals amb sanció ferma per falta greu

etiquetes   noticies, comarca, bous, terres ebre, amposta

21/2/2023

La festa dels bous recupera «la normalitat» a l’Ebre durant el 2022, amb 469 espectacles taurins i 190 dies de bous | Amposta.info Bou capllaçat a Amposta. Imatge d’arxiu


La festa dels bous de les Terres de l’Ebre també va recuperar "la normalitat" l’any passat després d’un 2020 aturada i un 2021 amb restriccions sanitàries. La temporada taurina es va tancar a les festes de la Segregació de Camarles (Baix Ebre) al desembre, amb dades similars a les d’abans de la pandèmia. Van ser 190 dies amb bous, amb 469 espectacles taurins programats, en 49 festes de 27 pobles del territori. S’han obert tretze expedients per males pràctiques, nou per denúncies de particulars o entitats animalistes i quatre per actes d’ofici dels veterinaris que controlen la festa. Tres s’han arxivat, set estan en tràmit i tres més han acabat amb un expedient sancionador -una multa econòmica als organitzadors- per faltes greus.

Com ha remarcat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, la temporada taurina 2022 s’ha desenvolupat "amb la normalitat prèvia a la pandèmia en tots els sentits", tant per dies de correbous celebrats, com pels expedients oberts, les xifres de la campanya es mantenen "dins dels barems" que es registraven els anys anteriors a la covid. "No hi ha cap casuística que ens alarmi especialment, ni cap pràctica que ens faci preocupar. Tot està dins del convencional i normal d’una temporada prepandèmica", ha insistit.

Salvadó també ha avançat que es convocarà "aviat" la taula de seguiment, on participen ajuntaments, penyes taurines, veterinaris i la resta d’agents implicats en la celebració de la festa dels correbous "per repassar aspectes que es puguin incorporar per millorar", "un ventall ampli" que va des de l’actitud dels aficionats, fins a qualsevol detall del desenvolupament de l’activitat. "Les Terres de l’Ebre tenim una tradició i tenim el compromís per millorar-la i no podem renunciar-hi per part de tots els que intervenim a la festa de millora continua", ha defensat el delegat.


Bous per Carnaval

Com permet la llei 34/2010 dels correbous, els pobles poden recuperar la celebració de festes amb bous si acrediten que era una pràctica habitual en algunes festivitats concretes. Va ser el cas d’Aldover (Baix Ebre) que va recuperar els bous per Sant Jordi i que havia estat el municipi que obria fins ara la temporada taurina, però enguany s’ha avançat dos mesos amb la celebració de correbous a Godall (Montsià) per Carnaval.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info