Eports Ample de Banda i Internet

El Fangofest s'adapta a la covid-19 i programa la projecció de 80 curts en dos dies

El divendres 4 i el dissabte 5, al Casal, tindrà lloc l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Terror i Gore d’Amposta

etiquetes   cultura, ciutat, amposta

1/9/2020

El Fangofest s’adapta a la covid-19 i programa la projecció de 80 curts en dos dies | Amposta.info


El Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Terror i Gore, Fangofest, arriba enguany a l'onzena edició i ho fa adaptant-se a la situació de la covid-19. Serà durant dos dies, el 4 i el 5 de setembre, al teatre del Casal, amb limitació d'aforament i es projectaran una vuitantena de curtmetratges, la meitat que en anteriors edicions. “Tindrem menys projeccions, però tindrem molta més qualitat”, assenyala el director del festival, Jacint Espuny, tot destacant que “el confinament ha fomentat la creativitat”. La temàtica dels curts també ha canviat. I és que entre les més de 400 propostes que ha rebut el festival (entre les quals se n'ha escollit la vuitantena que es projectaran) hi ha una temàtica molt repetida: “històries sobre l'apocalipsi o malalties pandèmiques”, destaca Espuny. “Un altre fet a destacar aquesta edició és la presència de creadors de les Terres de l'Ebre”, explica Espuny. “En les anteriors edicions teníem 4 o 5 propostes al bloc de Curts Made in Terres de l'Ebre i en canvi, enguany, en veurem 10”.

El plat fort d'enguany serà l'entrevista amb el director, productor i guionista Marc Carreté, una de les veus pròpies més rellevants del cinema fantàstic i de terror de Catalunya. “És un català que ja ha triomfat fora i volem que ho faci també al nostre país”, diu Jacint, “serà el director, productor i guionista més jove a qui li donem premi honorífic del Festival, lo Pont de l'Infern”.

El director del Fangofest també destaca la voluntat que aquesta edició es realitzi amb normalitat però adaptada a totes les mesures de seguretat i higiene. “Des de l'organització controlarem l'aforament, anotarem tots els assistents i ens assegurarem que hi haja les distàncies pertinents, però demanem també a la gent que siguin cívics i ho compleixin tot”, clou. Quant a la reserva de localitats, Espuny ofereix un número de telèfon, el 657101288, on es pot consultar la disponibilitat d'entrades i fer la reserva abans d'assistir a una projecció. “Volem evitar desplaçaments necessaris de persones de fora d'Amposta”, diu.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Inés Martí, ha agraït a el Fangofest i a Jacint Espuny la tasca que fan amb l'organització d'aquest festival i de la creació d'una oferta cultural a la nostra ciutat. “Com sempre, li donem suport perquè és important que a Amposta, l'oferta cultural sigui rica i diversa”, diu Martí, tot aprofitant per reivindicar que “la cultura és segura i continuarem apostant per programar activitats que s'adaptin a les mesures de seguretat”.


Per: Redacció


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info