SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El FabLab de les Terres de l'Ebre s'obre a les escoles amb les activitats curriculars

L’Ajuntament i el Departament d’Educació programen activitats de Design Thinking i disseny i impressió 3D per a l’alumnat de sisè de primària

etiquetes   noticies, ciutadania, amposta, ciutat, formació, joves

26/5/2022

El FabLab de les Terres de l’Ebre s’obre a les escoles amb les activitats curriculars | Amposta.info


El FabLab de les Terres de l'Ebre s'obre a les escoles amb les activitats curriculars Els centres de primària d'Amposta han començat a incorporar activitats curriculars vinculades a la innovació i la tecnologia. El programa, dissenyat per l'Ajuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat, s'aplica a l'alumnat de sisè i es durà a terme a les instal·lacions del FabLab de les Terres de l'Ebre, a l'edifici de Lo Sindicat. "El FabLab va néixer com un espai on passen moltes coses, també relacionades amb la formació", deia l'alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que "la satisfacció de poder dur a terme activitats dintre de l'horari lectiu dels centres és absoluta". Tomàs reblava que "el FabLab s'ha convertit en un espai de referència i volem alimentar-lo de futurs makers, perquè incorporar aquests conceptes en les etapes més primerenques de l'ensenyament farà que, dintre d'uns anys, alguns d'aquests xiquets i xiquetes tornin per desenvolupar el seu propi projecte".

L'ajuntament, mitjançant el FabLab, i el Departament d'Educació han programat una activitat de Design Thinking i una altra de Disseny i impressió 3D. El director del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Montsià, Artur Tallada, destacava que "la finalitat dels tallers és conèixer l'espai del FabLab i entendre la seva activitat. Amb el Design Thinking l'alumnat treballa per buscar solucions a un problema a partir de moltes idees, mentre que amb l'activitat d'impressió 3D veuen com el que dissenyen a l'ordinador s'acaba materialitzant". Tallada posava en valor que els centres educatius puguin disposar d'un espai com el FabLab, ja que "va molt en la línia del futur educatiu i del canvi de currículum que s'està duent a terme", on s'aposta per la programació, la construcció maker o la impressió 3D.


Disponible per a tots els centres ebrencs

La voluntat del consistori és, a banda de les activitats extraescolars que ja s'estan realitzant conjuntament amb associacions i entitats, seguir impulsant projectes amb els centres educatius no només d'Amposta, sinó d'arreu de les Terres de l'Ebre. "Hem de trobar la manera d'encabir-ho en l'agenda de tots els implicats, però el FabLab de les Terres de l'Ebre és un espai obert a tot el territori i volem que tots els centres educatius tinguin la possibilitat d'utilitzar els seus recursos", afegia la regidora d'Educació, Núria Marco. Fins ara pel FabLab de les Terres de l'Ebre han passat alumnes de diferents centres de Tortosa, la Ràpita i Camarles.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament Amposta


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info