Eports Ample de Banda i Internet

Un estudi sociolingüístic del català a Amposta i a Catalunya, premi de Recerca de Batxillerat

L’accèssit se l’ha emportat un projecte sobre les evidències paleontològiques al jaciment de Sant Onofre, a Campredó

etiquetes   noticies, ciutat, societat, premis, amposta, educació

22/11/2021

Un estudi sociolingüístic del català a Amposta i a Catalunya, premi de Recerca de Batxillerat | Amposta.info Entrega del premi de Recerca de Batxillerat


El treball "Estudi sociolingüístic del català a Amposta i a Catalunya" de l'estudiant de l'Institut de Tecnificació, Marina Ferré Martínez, ha estat reconegut amb el premi de Recerca de Batxillerat "Ciutat d'Amposta", que aquest 2021 arriba a la setzena edició. D'altra banda, l'accèssit s'ha atorgat al treball de recerca "Tortosa entre mar i muntanya: evidències paleontològiques" de Laia Cabré Navarro, estudiant de l'INS Ramon Berenguer IV. Els dos treballs premiats, dels nou que es van presentar en aquesta edició, es van conèixer el dissabte 20 de novembre en un acte obert al públic al saló de plens de l'Ajuntament, on van assistir l'alcalde, Adam Tomàs, i la regidora d'Educació, Núria Marco, a més dels representants dels centres educatius, els estudiants que es van presentar al premi i familiars.

El treball de recerca premiat "Estudi sociolingüístic del català a Amposta i a Catalunya", de Marina Ferré, tracta la contribució que, durant anys, entitats i associacions d'arreu del país han realitzat per fomentar l'ús del català. En clau local, el treball comprova també si els recursos de normalització lingüística que s'ofereixen a tot Catalunya per promocionar el català tenen alguna mena de resultat a Amposta, així com quin és l'ús del català al carrer, centrant-se específicament en els petits comerços i amb les interaccions amb persones immigrants.

Pel que fa a l'accèssit, "Tortosa entre mar i muntanya: evidències paleontològiques", de Laia Cabré, investiga el jaciment de Sant Onofre, a Campredó (Tortosa), amb l'objectiu de verificar o falsar l'existència de les evidències fòssils que s'hi han trobat. A partir de mostres recollides al jaciment, Cabré du a terme un treball pràctic, que conté un treball de camp i tècniques de laboratori.

El jurat d'aquest guardó està format per la regidora d'Educació de l'Ajuntament, amb veu però sense vot; una tècnica d'Educació del consistori; l'arxiver municipal i representants de l'Institut d'Estudis Comarcals i del Museu de les Terres de l'Ebre.

El Premi de Recerca de Batxillerat "Ciutat d'Amposta", convocat per l'Ajuntament d'Amposta i l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià, està dotat amb 400 euros per al treball guanyador i 200 per a l'accèssit, a més de l'edició del treball en format llibre. El reconeixement té per objecte promoure la curiositat i la recerca científica a Batxillerat premiant aquells treballs de recerca sobre aspectes relacionats amb Amposta, la comarca del Montsià i les Terres de l'Ebre.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info