SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Un estudi sobre l'impacte de la Covid-19 a Amposta, premi de Recerca de Batxillerat

L’accèssit ha sigut per a un treball que analitza la tetrodotoxina en mostres del marisc del Delta de l’Ebre

etiquetes   noticies, societat, educació, amposta

10/10/2022

Un estudi sobre l’impacte de la Covid-19 a Amposta, premi de Recerca de Batxillerat | Amposta.info  Els alumnes guardonats amb el premi de Recerca de Batxillerat "Ciutat d'Amposta" i l’accèsit


El treball de matemàtiques "L'impacte de la Covid-19 a Amposta" de l'estudiant de l'Institut Ramon Berenguer IV Sara Flos Palacios, ha estat reconegut amb el premi de Recerca de Batxillerat "Ciutat d'Amposta". D'altra banda, aquest any també s'ha premiat el treball "Avaluació de la tetrodotoxina en mostres del marisc del Delta de l'Ebre" de Martina Tolós Campàs amb l'accèssit. En aquesta edició del certamen es van presentar cinc treballs, tots de l'Institut Ramon Berenguer IV, els participants del qual van rebre un diploma en l'acte obert al públic que es va dur a terme el divendres 7 d'octubre al saló de plens de l'Ajuntament, on van assistir l'alcalde, Adam Tomàs, i la regidora d'Educació, Núria Marco, a més dels membres del jurat, els representants dels centres educatius i els estudiants que es van presentar al premi i familiars.

El treball de recerca premiat "L'impacte de la Covid-19 a Amposta" és un estudi matemàtic i socioeconòmic que posa el punt de mira sobre com ha afrontat la ciutat els dos anys de pandèmia, partint de conceptes bàsics i l'origen del virus per analitzar de forma específica cinc onades de contagis, l'afectació en l'àmbit sanitari, social i econòmic o les mesures específiques i ajuts econòmics que s'han destinat a contrarestar els efectes de la crisi. La recerca està basada en l'anàlisi de dades i en el treball de camp, partint no només de la informació extreta de l'observació i l'estudi, sinó també d'enquestes realitzades a diferents sectors de la població, així com entrevistes a professionals dels àmbits afectats.

Pel que fa a l'accèssit, "Avaluació de la tetrodotoxina en mostres del marisc del Delta de l'Ebre", de l'estudiant Martina Tolós Campàs, estudia la presència d'aquesta neurotoxina en el marisc del territori.

El jurat d'aquest guardó està format per la regidora d'Educació de l'Ajuntament, amb veu però sense vot; una tècnica d'Educació del consistori; l'arxiver municipal i representants de l'Institut d'Estudis Comarcals i del Museu de les Terres de l'Ebre.

El Premi de Recerca de Batxillerat "Ciutat d'Amposta", convocat per l'Ajuntament d'Amposta i l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià, està dotat amb 400 euros per al treball guanyador i 200 per a l'accèssit, a més de l'edició del treball en format llibre. El reconeixement té per objecte promoure la curiositat i la recerca científica a Batxillerat premiant aquells treballs de recerca sobre aspectes relacionats amb Amposta, la comarca del Montsià i les Terres de l'Ebre.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info