CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

L'Espai Ebre Km0 acull la primera Tarda Gastronòmica de Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre

L’associació està formada per productors i elaboradors de Terres de l’Ebre que treballen en ecològic i per espais de restauració del territori que utilitzen els seus productes a les seves elaboracions per donar-los visibilitat

etiquetes   noticies, terres ebre, territori, producte proximitat, gastronomia

1/7/2021

L’Espai Ebre Km0 acull la primera Tarda Gastronòmica de Lo Rebost Ecològic de les Terres de l’Ebre | Amposta.info L'esdeveniment es va celebrar amb èxit a l'Espai Ebre Km0 d'Amposta


L'Associació Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre va realitzar aquest passat dimarts la seva primera Tarda Gastronòmica, organitzada per a promocionar la carn que es produeix en ecològic a les Terres de l'Ebre i per a recolzar la Venda de Proximitat. L'esdeveniment es va celebrar amb èxit a l'Espai Ebre Km0 d'Amposta amb el recolzament de l'Ajuntament de la capital del Montsià. Hi van assistir membres de l'Associació, que són restauradors i productors que treballen en ecològic, i Amics de Lo Rebost que els hi donen suport.

L'acte es va obrir amb la benvinguda de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomás, qui va aplaudir la iniciativa de Lo Rebost com una eina per a posar en valor el territori i la gastronomia local. Tot seguit, en Jesús Gómez, director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l'Ebre, va ressaltar l'excepcional diversitat de productes ecològics que ofereix aquest territori. També, va remarcar la necessitat de donar-los visibilitat a través d'iniciatives com Lo Rebost, i va ressaltar l'ambició de l'Associació que té com a objectiu de llarg recorregut que Les Terres de l'Ebre siguin reconegudes a nivell europeu com una destinació gastronòmica capdavantera en clau ecològica.

A continuació, els membres de la junta de Lo Rebost van agrair a tothom la seva participació donant sobretot la benvinguda als nous membres. Es van complaure també de poder per fi celebrar un acte presencial, amb la possibilitat d'assaborir els excel·lents productes ecològics locals. També van reconèixer la importància de l'esdeveniment per impulsar el projecte i per motivar la participació de nous productors i restauradors del territori. I sobretot per poder organitzar una vetllada, per fi, per a que molts dels restauradors i productors de l'Associació es veiessin per primera vegada les cares.

Finalment, els assistents van poder gaudir d'uns deliciosos tastets de la mà del xef i membre de Lo Rebost Albert Guzmán. El protagonista de la nit va ser la carn eco de corder i cabrit de La Fardasqueta (Amposta), juntament amb la resta de productes que es van fer servir per a les elaboracions dels plats, la major part d'altres membres de l'Associació i també afiliats a la Venda de Proximitat: les fruites i verdures de l'Horta de Carme (Camarles); l'arròs d'Ecocastells (Deltebre); el pa d'Ecoespelta (Roquetes); i l'oli d'oliva verge extra d'Identitat EVOO (Horta de Sant Joan).

Van acompanyar l'àpat els vins de Biopaumerà (Rasquera) i de Cellers Tarroné (Batea), una infusió freda d'herba llimona, menta i marialluïsa d'Ecoherbes (L'Ampolla) i un refresc preparat amb llima i mel de l'Horta de Carme.

Amb aquest menú, es va voler donar un exemple de la proposta gastronòmica que Lo Rebost Ecològic pretén impulsar als espais de restauració que són membres de l'Associació, per tal de què els seus clients puguin gaudir d'un àpat complert a base de productes ecològics de Les Terres de l'Ebre. Per això, l'Associació requereix que els restauradors membres incloguin a les seves cartes com a mínim un primer plat, un segon plat, i unes postres amb els ingredients principals ecològics i de Terres de l'Ebre i que disposin d'almenys un vi blanc, un vi negre, i una beguda no alcohòlica també ecològics i del territori.

La propera Tarda Gastronòmica de Lo Rebost es celebrarà el 6 de juliol a Horta de Sant Joan i estarà centrada en l'oli d'oliva verge extra ecològic de les Terres de l'Ebre. Al llarg de l'estiu, encara es podrà gaudir de dues Tardes Gastronòmiques més, dedicades al vi ecològic i a les fruites i verdures ecològiques de les Terres de l'Ebre.

Les Tardes Gastronòmiques de Lo Rebost Ecològic s'organitzen amb el suport de la Generalitat de Catalunya per a recolzar la Venda de Proximitat que està regulada, i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013.

L'Associació Lo Rebost Ecològic de Les Terres de l'Ebre neix amb l'objectiu de posicionar les Terres de l'Ebre com una destinació de referència pel turisme gastronòmic en clau ecològica. L'associació està formada per productors i elaboradors de Terres de l'Ebre que treballen en ecològic i per espais de restauració del territori que utilitzen els seus productes a les seves elaboracions per donar-los visibilitat.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info