Eports Ample de Banda i Internet

L'Escola de cuidar reprèn l'activitat després d'una aturada obligatòria per la pandèmia

El projecte de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Montsià, l’Ajuntament d’Amposta i l’ICS Terres de l’Ebre vol donar suport a les persones cuidadores no professionals

etiquetes   noticies, ciutat, salut, societat, amposta

8/11/2021

L’Escola de cuidar reprèn l’activitat després d’una aturada obligatòria per la pandèmia | Amposta.info


L'Escola de cuidar torna a posar-se en marxa aquest dilluns després d'una aturada a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Impulsada per l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFAM), l'Ajuntament d'Amposta i l'Institut Català de la Salut a les Terres de l'Ebre, l'Escola de cuidar va néixer l'any 2018 amb la voluntat de donar suport a les persones cuidadores no professionals que atenen de manera continuada persones en situació de dependència o discapacitat.

La demència és la malaltia crònica que provoca un nivell de dependència més alt, amb un 88,67 % del total de persones que la pateixen i, a més, una de les principals causes d'institucionalització o d'ingrés de llarga durada. La malaltia d'Alzheimer i altres demències tenen gran repercussió social i sanitària, però sobretot causen un gran impacte en l'àmbit familiar. Avui en dia, la família és el pilar fonamental en l'atenció de les persones afectades per aquesta malaltia.

Per aquest motiu, els professionals del CAP d'Amposta, de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Montsià (AFAM) i dels Serveis Socials de l'Ajuntament van detectar la necessitat de donar suport a aquestes persones cuidadores amb l'Escola de cuidar, un projecte formatiu i de suport mutu per proporcionar a la persona cuidadora les habilitats necessàries per millorar la seva qualitat de vida i facilitar les eines que li permetin viure positivament l'experiència de cuidar.

L'Escola del cuidar naix d'una experiència del programa Cuidador Expert: cuidador de pacients amb demència (Programa Pacient Expert®) que va tenir lloc a la ciutat d'Amposta al novembre i desembre de l'any 2017.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info