CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Escepticisme de la PDE davant dels canvis que pugui introduir el nou Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre

El moviment antitransvament organitza la seva 21a piraguada lúdica i reivindicativa el pròxim 12 de juny

etiquetes   noticies, comarca, riu ebre, entorn, plataforma en defensa ebre

1/6/2022

Escepticisme de la PDE davant dels canvis que pugui introduir el nou Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre | Amposta.info


La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) espera amb escepticisme la publicació del nou Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, que preveu al llarg de juny. L’entitat antitransvasament no espera que el document introdueixi canvis substancials en la política del govern espanyol cap a l’Ebre que, segons recorden, prioritza els interessos de les grans companyies "hidroelèctriques" i "regants". "Fan un procés participatiu perquè hi estan obligats. Això els ajuda a omplir-se la boca de que la gent opina, participa i diu el que pensa. Després fan la política que fan i estan sota les ordres d’empreses i oligopolis", ha apuntat la portaveu Matilde Font. La PDE organitza el pròxim 12 de juny la 21a edició de la seva piraguada lúdica i reivindicativa.

Uns canvis "mínims" o que "no seran", d’acord amb l’experiència de l’entitat. Font, de fet, no ha ocultat el seu escepticisme vers el contingut del Pla, que ha estat objecte per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre(CHE) d’un procés de participació formal i d’un període de presentació d’al·legacions molt qüestionats pel moviment antitransvasament i les entitats ecologistes. Avisen que, en cas de constatar nous incompliments de les directives europees en matèria d’aigües i hàbitats, tornaran a portar el govern espanyol davant dels tribunals o les autoritats comunitàries. "El tram final riu i el Delta continuaran patint i haurem de continuar reivindicant més aigua i sediments", ha lamentat.

Unes demandes que tornaran a estar ben presents en la 21a edició de la piraguada en defensa de l’Ebre que la PDE organitza el pròxim diumenge, 12 de juny. Serà l’habitual recorregut amb sortida a Xerta, a dos quarts de nou del matí, i Tortosa, cap a dos quarts d’una de la tarda. A la platja del barri de Ferreries, just davant de la pintada assenyalant el límit de cabal ecològic que consideren mínim per al riu, desplegaran una acció reivindicativa. També hi haurà temps per una degustació de musclos del Delta.

Després que la pandèmia obligués a cancel·lar una de les edicions, el moviment social vol tornar a convertir la piraguada en una festa lúdica i reivindicativa de referència. Més d’un centenar de persones hi sol prendre part a anualment. L’objectiu és que la ciutadania ebrenca pugui conèixer la realitat del riu, més enllà de "xifres sobre cabals" sinó experimentant-lo de des dins, comprovant que "hi baixa un pam d’aigua" i "veient el llit tota l’estona", ha apuntat Mireia Palos, la responsable d’organitzar l’esdeveniment.

Enguany es posaran a disposició del públic piragües individuals i 49 dobles. Els tiquets per al lloguer, que es podran adquirir a les llibreries La 2 de Viladrich de Tortosa i Guaix d’Amposta fins el 10 de juny, tenen un preu de 15 euros per persona –els primers inscrits tindran un obsequi, segons ha anunciat la PDE-. Podran prendre-hi part també lliurement persones i entitats amb les seves pròpies embarcacions.


Per: ACN

Foto: Jordi Marsal ACN


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info