Eports Ample de Banda i Internet

Es prohibeix l'escalada al Jardí del Bou per la presència de flora amenaçada i en perill d'extinció.

El Jardí del Bou, a Amposta, és un espai natural a tocar del nucli urbà, on fa uns anys es van equipar vies d’escalada. Ara, la presència d’Asplenium Sagittatum, espècie vegetal protegida, ha portat a la prohibició de l’escalada al sector de la dreta.

etiquetes   natura, escalada, amposta

16/1/2024

Es prohibeix l’escalada al Jardí del Bou per la presència de flora amenaçada i en perill d’extinció. | Amposta.info
Balma inferior, zona d'escalada del Jardí del Bou d'Amposta (foto: EbreActiu)


El Jardí del Bou, a Amposta, és un espai natural a tocar del nucli urbà a la zona del Roquer de la Carrova, entre el barri del Grau i el Pla d'Empúries, on fa uns anys, es van equipar vies d'escalada usades sobretot escaladors i escaladores locals. Ara, la presència d'Asplenium Sagittatum, espècie vegetal protegida, ha portat a la prohibició de l'escalada al sector de la dreta.

A principis d'aquest mes de gener membres de l'Associació Excursionista d'Amposta, representants de medi ambient i del cos d'Agents Rurals es van reunir per tractar el tema de les vies d'escalada al Jardí del Bou d'Amposta perquè s'hi havia detectat la presència d'Asplenium Sagittatum, espècie vegetal amenaçada i catalogada com en perill d'extinció, que és una petita falguera que creix en fissures de roques calcàries ombrívoles i relativament humides.

Aquesta troballa comporta la prohibició de la pràctica de l'escalada al sector de la dreta d'aquest espai, a partir del diedre i a la balma inferior, incloses les preses artificials. I a partir d'aquesta reunió, l'Associació Excursionista d'Amposta s'encarregarà de les tasques de desequipació de totes les vies. El sector de l'esquerra, a no haver-se detectat cap exemplar d'Asplenium Sagittatum, queda exclòs d'aquestes mesures.

A més del desmuntatge de les vies d'escalada del Jardí del Bou, es col·locaran cartells i senyalització informatius, recordant la prohibició i que qualsevol alteració de l'espècie vegetal protegida és sancionable.


Es prohibeix l’escalada al Jardí del Bou per la presència de flora amenaçada i en perill d’extinció. | Amposta.info
Asplenium Sagittatum. Imatge de Wikipedia. Autor Kenraiz Krzysztof Ziarnek.

Veure la fitxa d'Asplenium sagittatum a «Flora amenaçada de Catalunya» (Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya).


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu i Wikipedia


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info