CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Es presenta la nova associació Viure en bici

Constituïda fa un mesos com la comunitat d’usuàries i usuaris de bicicleta pretén promoure l’ús de la bicicleta com a vehicle per a desplaçar-se per les ciutats, i per a això organitzaran actes i activitats, promouran la construcció de carrils bici i infraestructures de suport del ciclista urbà, i ajudaran als sectors productius a fer el canvi al nou model

etiquetes   noticies, societat, sostenibilitat, amposta

24/9/2020

Es presenta la nova associació Viure en bici | Amposta.info


El passat dia 21 de setembre l'Associació Viure en bici va ser presentada oficialment a l'Ajuntament d'Amposta, en una reunió on hi van assistir l'alcalde, Adam Tomàs i els regidors de Governació i Turisme, Miquel Subirats i Pep Simó, respectivament i Martí Soriano, president i Jordi Valero, secretari de la nova entitat.

L'objectiu principal de la reunió era la de donar a conèixer l'associació i presentar-se com a públic interessat en qualsevol presa de decisió, consulta o projecte relacionat amb la mobilitat, la bicicleta com a mitjà de transport i el cicloturisme. Viure en bici vol fer valer la veu dels ja més de 50 socis que té l'entitat en menys de 2 mesos de vida, un fet que demostra el gran interès i que la sensibilitat social envers la mobilitat sostenible va a l'alça. Cada dia són més les persones que desitgen uns carrers de les ciutats més amables (menys soroll, menys contaminació, menys trànsit de vehicles a motor…).

El segon objectiu era exposar que des de l'associació són sabedors del projecte de mobilitat que l'Ajuntament ha presentat recentment i que ho valoren positivament. Tot i així, des de la comunitat d'usuàries i usuaris de la bicicleta volen fer notar que caldrà treballar conjuntament per a arribar a un bon i funcional model, i en aquest sentit estan oberts a col·laborar tant com sigui necessari. I és per això que aquell mateix dia van fer lliurament d'un primer escrit amb les principals determinacions i criteris envers la creació de la xarxa de carrils bici de la ciutat d'Amposta i una valoració de l'estat actual, i van anunciar que estan treballant en una proposta pròpia de xarxa de carrils bici urbans que haurà de servir per arribar al millor pla de mobilitat.

"Pensem que la primera xarxa d'itineraris de carrils bici de la localitat ha d'anar dirigida a promoure i facilitar la mobilitat dels xiquets i xiquetes de la ciutat entre els seus domicilis i les escoles i viceversa, d'una forma segura i autònoma. Aquesta xarxa escolar protegida serà el nucli a partir del qual es podran anar enllaçant altres itineraris o destinacions com ara els de les zones perifèriques de treball (polígons i indústries), zones comercials i d'oci, equipaments i serveis municipals, enllaç amb rutes ciclistes i cicloturistes de l'entorn, etc." - van exposar els representants de Viure en bici.

"Però també pensem que la mobilitat urbana basada en la bicicleta no acaba aquí, caldrà treballar en la implementació d'infraestructures i serveis als ciclistes (punts d'estacionament segurs); l'ajustament i disseny de totes i cadascuna de les interseccions amb les vies ciclistes, inclosa la col·locació de senyalització general i particular; implementar mesures i polítiques de pacificació del trànsit de vehicles a motor, especialment a l'entorn dels centres educatius; promoure i facilitar la intermodalitat en el transport, en el que el binomi bicicleta/transport públic té una importància cabdal; promoure programes d'educació viària, pels ciclistes però també pels conductors de cotxe; generar un nou codi de circulació amb ordenances que protegeixin al ciclista".

En breu es començarà a presentar l'entitat a la resta de municipis de territori, per a oferir-los la col·laboració i ajut en la implementació de plans de mobilitat basats en la bicicleta, tant a nivell ciutadà com institucional.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info