EbreActiu, revista d´oci actiu

Es presenta la programació de les Festes Majors 2017

L’Ajuntament d’Amposta ha presentat aquest matí tots els actes que es portaran a terme a Amposta de l’11 al 20 d’agost

24/7/2017

Es presenta la programació de les Festes Majors 2017 | Amposta.info L'Ajuntament d'Amposta ha presentat tots els actes que es portaran a terme a Amposta de l'11 al 20 d'agost


L'Ajuntament d'Amposta ha presentat el programa de les Festes Majors 2017, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, el regidor de Festes i Mitjans de Comunicació, Ramon Bel, i el regidor d'Esports i encarregat de bous, Marc Fornós, han anat desgranant tots els punts destacats de les Festes Majors d'enguany.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que «enguany les Festes comptem amb la Plaça de l'Ajuntament com una de les ubicacions centrals de les activitats, així la consolidem com a espai emblemàtic de la ciutat», durant la presentació també ha repassat les principals activitats, «per exemple aquí és on es realitzarà el primer acte de festes, amb Camins de Jotes, un espectacle que s'està preparant especialment per a l'ocasió i on participaran artistes com Pep Gimeno Botifarra, Miquel Fil, Pau Puig, Sílvia Ampolla, Guardet i Suc d'Anguila».

Tomàs ha afegit, «també portem concerts de primera línia, com Txarango, així com molts actes infantils. Creiem que conservem l'essència de les Festes Majors però incorporem novetats, populars, molt participatives». Adam també ha recordat que la pregonera d'aquestes Festes Majors serà Margarita Also, del Col·legi de l'Àngel.

Pel que fa al pressupost, aquest serà sensiblement inferior al de l'any passat i aquest 2017 ascendeix a un total de 320.000 euros, «aquest descens es deu a l'eficiència a l'hora de gastar els recursos que tenim, hem fet despeses durant l'any que ens permetran millorar l'eficiència, com per exemple, aquest any només contractarem un grup electrogen, ja que durant l'any s'ha fet un treball de col·locar punts de llums a diferents espais clau del municipi, això ens permetrà reduir la despesa amb els lloguers de grups», ha afegit Adam Tomàs.

El regidor de Festes, Ramon Bel, ha comentat que «aquestes són les primeres festes 100% d'aquest equip de govern, i a banda de nous espais com la Plaça de l'Ajuntament, també podem avançar que la zona jove torna a l'Embarcador fluvial, però no totes les nits, sinó només algunes». Bel també ha afegit, «si l'any passat vam fer el ball al Pont, aquest any una nit el portem a la Plaça del Mercat, així, el dia de Txarango, la gent que vulgui podrà gaudir amb el ball».

Ramon Bel ha fet un repàs a altres activitats destacades, com el «Camí de jotes, que serà un espectacle únic que representa la transmissió de totes les jotes des del País Valencià a les Terres de l'Ebre. També volem destacar que el concert de Txarango serà gratuït, i que a més, ja podem anunciar que les corals de la Lira i de la Fila intervindran d'una forma molt especial».

Pel que fa a la zona jove, Bel ha comentat «tornarà a ser gestionada per l'associació AONA, en una programació on destaquen dos festes solidàries. Volem que les Festes Majors d'Amposta siguin populars però també solidàries, i per això, tots els actes són d'entrada gratuïta, menys el Sopar Popular, i els Vestits de Paper». Si parlem novetats, el regidor de Festes també ha anunciat que «es col·locarà un tobogan de 100 metres en una gran jornada aquàtica».

Pel que fa als actes taurins, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha comentat que «la plaça de bous, redueix la dimensió però respectant la capacitat, a més, estem contents perquè aquesta decisió s'ha pres de forma conjunta en una assemblea que vam organitzar el passat hivern».

Per la seva banda, el responsable de bous, el regidor Marc Fornós, ha comentat «seguim amb els mateixos actes taurins que els últims anys, en total hi haurà 10 embolats, 7 dels quals són pagats per les penyes i 4 capllaçats, dels quals les penyes en paguen un, així que els actes taurins segueixen igual que els anys passats amb l'única novetat de la reducció de la mida de la Plaça, encara que mantenim la capacitat, amb un total de 8.000 persones, i la capacitat per a 275 carros i palcos

Pel que fa al pressupost taurí, Marc Fornós ha comentat «és el mateix de l'any passat, 75.000 euros, que ja estan inclosos dins la partida total de Festes Majors, i a més, en els actes taurins recuperem bona part de la quantia gastada, ja que reingressem 35.000 euros en la venda de carros i palcos».


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info