EbreActiu, revista d´oci actiu

Es presenta el cartipàs municipal per a la legislatura 2019-2023

S’estructura en cinc grans àrees i una comissió especial del Poble Nou i Nuclis Aïllats

2/7/2019

Es presenta el cartipàs municipal per a la legislatura 2019-2023 | Amposta.info


Cinc grans àrees amb un responsable per cada àrea on es distribueixen totes les regidories i una comissió especial de Poble Nou i Nuclis Aïllats. Així és com s'estructura el cartipàs de l'Ajuntament d'Amposta per al mandat 2019-2023. Un cartipàs que entre d'altres coses destaca perquè generarà un estalvi de més de 370.000 euros en quatre anys respecte el cartipàs del mandat 2015-2019. Així ho ha destacat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, en una roda de premsa acompanyat de quatre dels 16 regidors que actualment té Esquerra d'Amposta. Tomàs ha explicat que aquest important estalvi es genera perquè s'estableixen topalls en el cobrament de les assistències, “la majoria de les quals es mantenen”.

Només en modifiquem una, la d'assistències a les Comissions Informatives. Fins ara la remuneració estava fixada en 54 euros bruts mensuals, i aquest nou mandat la fixem en 200 euros bruts, però establim un topall d'una sessió al mes o tres al trimestre”, explica l'alcalde. L'assistència al ple es manté als 445,84 euros bruts per sessió, amb un màxim d'una sessió al mes o tres al trimestre. La mateixa limitació té la Junta de Portaveus, que en aquest cas té una remuneració de 334,47 euros bruts per sessió. Pel que fa a la Junta de Govern Local (190,94 euros bruts per sessió) i les Juntes de Coordinació amb l'Alcalde (120 euros bruts per sessió) es limiten a quatre al mes o 12 al trimestre. Onze dels 16 regidors de l'equip de govern aniran per assistències, “per tant, a qui més afecta aquesta mesura de limitar el número d'assistències és al propi equip de govern”, ha dit Tomàs, tot recordant que “és un model que altres administracions locals i supramunicipals ja han aplicat” i que respon “al compromís d'Esquerra d'Amposta que els sous dels polítics no comprometi en cap cas el capítol 1 del pressupost municipal i a la filosofia que tots els que estem en política ho estem per vocació i per tant, la majoria manté la seva vinculació professional”.

D'altra banda, i pendent que s'acabin de conformar les administracions supramunicipals, cinc regidors de l'equip de govern aniran per dedicació. En principi 4 seran de dedicació al 100% mentre que un al 80%. “En aquest cas el que hem fet ha estat actualitzar el sou amb el 6% de pujada d'IPC que han tingut els funcionaris”, ha dit l'alcalde, “les dedicacions al 100% tindran un sou de 32.000 euros bruts i les del 80% de 25.000 euros bruts”. Pel que fa els càrrecs de confiança, la persona responsable de Premsa i Protocol tindrà un sou de 31.900 euros bruts i el coordinador de Serveis al Territori, de 38.000 euros bruts.


Cinc grans àrees

El cartipàs s'estructura en cinc grans àrees des d'on pengen totes les regidories. Aquestes cinc àrees seran les cinc comissions informatives que es convocaran i on s'integrarà un membre de cada grup municipal de l'oposició, a més dels diferents regidors de govern. Són aquestes:

1. Territori i Sostenibilitat, liderada per Miquel Subirats, primer tinent d'alcalde i regidor de Governació i Serveis al Territori (que inclou obres i serveis municipals). En aquesta àrea també es tractaran els temes de Polítiques Ambientals, regidoria encapçalada per Núria Marco, qui també és tercera tinent d'alcalde, i Medi Rural, amb Carla Bonfill (cinquena tinent d'alcalde) al capdavant.

2. Serveis Socials i Serveis a les persones, liderada per Susanna Sancho, qui serà regidora de Serveis Socials i Salut. Núria Ferré, amb la regidoria de Drets Socials i Ciutadania, Núria Marco, amb la d'Educació, Núria Pla, amb la d'Atenció Ciutadana i Carla Bonfill, amb la de Joventut i Participació Ciutadana, acabaran de conformar aquesta àrea.

3. Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, encapçalada per l'alcalde, qui també manté les regidories de Polítiques d'Ocupació i Empresa. En aquesta àrea s'integren les regidories d'Urbanisme i Activitats, encapçalada per Tomàs Bertomeu; Fires, encapçalada per Núria Pla, Comerç i Mercat Municipal amb Susanna Sancho, i Economia Social i Innovació, amb Pep Simó.

4. Serveis Generals i Govern Obert, liderada pel segon tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Règim Intern, Tomàs Bertomeu. En aquesta àrea s'hi tractaran els temes de Personal, amb la regidora Cristina Sales; Coneixement i Qualitat, amb el sisè tinent d'alcalde, Pau Cid, i de Transparència, amb Carla Bonfill.

5. Projecció de la Ciutat, liderada pel també regidor de Festes, Ramon Bel. En aquesta àrea s'inclouen Cultura, amb la regidora Inés Martí; Turisme i Promoció Exterior, encapçalada pel setè tinent d'alcalde, Pep Simó; Esports, encapçalat per Marc Fornós, quart tinent d'alcalde, i Promoció i Turisme i Esportiu, Iris Castell. Paral·lelament també es constituirà la Comissió Especial del Poble Nou i Nuclis Aïllats, encapçalada per Agustí Tirado, on es donaran compte de tots els temes relacionats amb el Poble Nou i els altres nuclis, com Balada o Eucaliptus, que té Amposta. L'alcalde també ha recordat que serà el mateix Agustí Tirado qui exercirà les funcions de representant de l'alcalde al Poble Nou.

El ple d'aprovació del cartipàs està previst per a l'11 de juliol.


Es presenta el cartipàs municipal per a la legislatura 2019-2023 | Amposta.info


Es presenta el cartipàs municipal per a la legislatura 2019-2023 | Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info