EbreActiu, revista d´oci actiu

Es crea el Circuit promeses de tennis Terres de l’Ebre

El Circuit compta amb 4 proves que se celebren de febrer a octubre als municipis d’Amposta. Alcanar, Tortosa i l’Ametlla de Mar

etiquetes   noticies, esport, amposta, terres ebre

15/2/2022

Es crea el Circuit promeses de tennis Terres de l’Ebre | Amposta.info Es crea el Circuit promeses de tennis Terres de l’Ebre


El representant territorial de l’Esport de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, juntament amb el director esportiu de la Federació Catalana de Tennis a Tarragona i Terres de l’Ebre, Fran Medina, i el representant de les Terres de l'Ebre de la Federació Catalana de Tennis, Joan Ramon Masip, acompanyats del director esportiu del Club Tennis Tortosa, Xavi Martí, van presentar ahir el nou Circuit promeses de tennis Terres de l’Ebre.

Aquest Circuit, creat des de la Federació Catalana de Tennis i amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, pretén impulsar i potenciar la pràctica del tennis a les Terres de l’Ebre. El Circuit té un caràcter més promocional que la majoria de competicions, ja que busca donar una oferta esportiva al conjunt de tennistes, no només als d’alt nivell competitiu. De fet, esportistes d’alt nivell competitiu no poden participar en aquest Circuit; així, seguint el rànquin nacional de la Federació Espanyola de Tennis i la categoria dels esportistes poden participar al Circuit jugadors i jugadores que la seva classificació sigui igual o inferior a les dades de la taula següent:

Es crea el Circuit promeses de tennis Terres de l’Ebre | Amposta.info


En aquest sentit, Joan Barberà destaca que "som un territori de valors i oportunitats, volem i tenim l’obligació de fer arribar aquest opció al jovent del territori, que pugui participar en campionats propers i de bon nivell de tennis; la qual cosa els permetrà evolucionar i créixer com a tennistes des d’aquí, sense l’obligació o la necessitat imperiosa de sortir a competir lluny de les nostres comarques des de petits, amb el sacrifici que suposa per ells i per a les seves famílies".

En concret, el Circuit promeses de tennis Terres de l’Ebre se celebra entre els mesos de febrer i octubre d’aquest 2022 i comptarà amb 4 proves que es disputaran al Club Tennis Serramar d’Alcanar-platja del 5 al 27 de febrer; al Club Tennis Tortosa del 12 de març al 3 d’abril; al Club Esportiu Amposta del 17 al 29 de maig i al Club Tennis l’Ametlla de Mar del 8 al 30 d’octubre. De fet, la primera d’aquestes proves s’està celebrant ja al CT Serramar i compta amb la participació de més de 70 tennistes.

La creació d’aquest nou Circuit beneficia al tennis i a l’esport en general perquè "potencia la promoció i la pràctica del tennis alhora que s’engloba en una estratègia específica amb d’altres projectes esportius de competició específics per a les Terres de l’Ebre" - ha explicat el representant territorial de l’Esport. Així les Terres de l’Ebre compten amb d’altres accions en la mateixa línia: la Lliga Supertennis Terres de l’Ebre, una introducció a la competició per als més petits, de 6 a 9 anys, en quips mixtos; també l’any 2021, la Federació Catalana de Tennis establia un acord amb el CT Serramar, com a seu dels entrenaments d’un dels centres de referència de la Federació per treballar específicament els millors jugadors i jugadores de les Terres de l’Ebre. I, finalment, amb la voluntat de poder apropar competicions de nivell autonòmic i provincial a les comarques ebrenques, el passat mes de gener al Club Esportiu Johnny Montañés d’Alcanar-platja es va disputar una prova de la Copa Catalana de Tennis i una del Campionat Provincial de Tarragona i Terres de l’Ebre, que va comptar amb més de 150 participants.

Aquests projectes demostren "la voluntat del Departament per buscar solucions a les necessitats esportives i socials de la nostra gent, des de la proximitat i per a tota la ciutadania de les Terres de l’Ebre" - comentava Joan Barberà.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info