AMPOSTA FAS GOIG

Entra en funcionament el Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va inaugurar les instal·lacions, el 3 de juliol

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, societat, gent gran

4/7/2022

Entra en funcionament el Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado | Amposta.info Un moment dels parlaments de l'acte d'inauguració


El Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado d'Amposta ja és una realitat. En un acte encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la directora general d'Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i altres representants municipals i territorials, va inaugurar les instal·lacions d'un edifici que té la voluntat de ser un dels pilars principals de les polítiques d'envelliment actiu d'Amposta. "Per una banda, el consistori disposava d'aquest terreny, que requeria una obra d'un calat important, i per l'altra coneixíem la necessitat d'un espai perquè les persones grans poguessin encabir les seves activitats", explicava l'alcalde, qui detallava que "vam visitar diferents instal·lacions del territori i, arran d'un procés de participació, va sorgir aquest projecte".

D'aquesta voluntat va néixer el Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado d'Amposta, un espai on, en paraules de Tomàs, passaran moltes coses: "És una reivindicació històrica de l'Associació de jubilats i pensionistes, que en diverses ocasions ens va plantejar la necessitat de disposar d'un equipament", afirmava l'alcalde, qui també destacava que, tot i que albergarà la seu d'aquesta associació, per la seva polivalència s'utilitzarà com a casal cívic de ciutat.

El 2018, l'Ajuntament d'Amposta ja va redactar i aprovar l'avantprojecte del Casal i les obres van començar l'any 2019. Han finalitzat aquest 2022 amb la urbanització de l'espai exterior. "Ha estat una obra que ha costat de tirar endavant per les moltes singularitats que ha tingut. Es va haver de fer una modificació urbanística per modificar una zona verda, a la qual va impactar el 155, i després va venir la Covid-19. Però l'important és que ja està en marxa i que les persones grans de la nostra ciutat, i crec que de la comarca i del territori, tindran aquell equipament que necessiten per treballar les polítiques que s'estan fent des de l'Ajuntament", reblava l'alcalde.


Un lloc on treballar l'envelliment actiu

La regidora de Serveis Socials i Salut, Susanna Sancho, reivindicava el Casal Cívic Ruiz Salgado com "un dels eixos principals del Pla d'Envelliment Actiu d'Amposta, que aviat ha de passar a la fase d'aprovació, i que emmarca les polítiques de persones grans que es duran a terme els anys vinents". Com deia la regidora, aquest pla treballa des de la salut i el benestar, a la promoció d'activitats socioculturals i educatives, projectes intergeneracionals i fins i tot el lleure. "L'equipament respon a tot el pla, amb una aula d'alfabetització digital, l'espai de salut i benestar i l'auditori". El Pla d'Envelliment s'ha dut a terme d'una forma participativa amb tots els agents de la ciutat relacionats amb els serveis o l'atenció a les persones grans.

El Casal Cívic Ruiz Salgado és un edifici de 1.400 metres quadrats, distribuït en dues plantes. A la planta baixa hi ha la cafeteria, els serveis i una gran sala polivalent apta per activitats de lleure, reunions, ball, etc. També disposa d'una zona de magatzem i una petita cuina. A la primera planta s'hi ha ubicat una sala de reunions, un espai de salut, una biblioteca, aules d'alfabetització digital o despatxos, entre d'altres. El projecte de construcció de l'edifici ha tingut un cost de més 1,5 milions d'euros, mentre que la urbanització exterior ha suposat una inversió de 500.000 euros.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info