EbreActiu, revista d´oci actiu

El ple porta a aprovació definitiva declarar l’antic col·legi de les monges Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)

També es portarà a debat una modificació del POUM per contemplar usos turístics a la urbanització de l’Eucaliptus

30/1/2017

El ple porta a aprovació definitiva declarar l’antic col·legi de les monges Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) | Amposta.info Imatge del pati de l’antic col·legi de les monges | Foto: Ajuntament d’Amposta


El ple d’aquest dilluns al vespre portarà a aprovació definitiva la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) l’antic convent i col·legi de les Carmelites Teresianes, ubicat al carrer Tarragona, 7-15. Així ho ha explicat el regidor d’Obres, Urbanisme i Activitats, Tomàs Bertomeu, durant la roda de premsa per tractar els temes que passaran per ple aquest dilluns. "Protegirem així, definitivament, aquest edifici singular que té Amposta", ha assenyalat Bertomeu, tot assenyalant que la part que es protegeix és la que data del primer quart de segle XX i que inclou un edifici en forma d’U, amb l’escalinata i les decoracions florals. El regidor d’Obres, Urbanisme i Activitats també ha avançat que l’objectiu ara és poder adquirir aquest immoble per donar-li un ús públic. "Si l’adquirim, podrem enderrocar la part més nova de construcció, sobre la qual no hi ha cap tipus de protecció i deixar a la vista la part més antiga, perquè tota la ciutadania en pugui gaudir", ha avançat Bertomeu. El consistori està encara estudiant quins usos se’n podria fer, "però l’equip de govern baralla la possibilitat de donar-li un ús cultural". En concret, el que protegirà el BCIL serà la part antiga de l’edifici, inaugurat a l’abril de 1925. A nivell arquitectònic, l’edifici conté elements d’inspiració modernista, sobretot al pati interior, amb l’escalinata que conté ornamentació en arbres i fonts. El ple d’aquest mes de gener també portarà a aprovació inicial una modificació del POUM per ampliar els usos previstos a la urbanització Eucaliptus. "Contemplarà usos de serveis turístics", assenyala Bertomeu, tot explicant que la voluntat és crear totes aquelles sinergies i oportunitats necessàries per poder dinamitzar econòmicament el municipi.

En el ple d'avui també passaran a aprovació quatre mocions: la primera, presentada per tots els grups municipals de forma conjunta, "per requerir a les Administracions Competents actuacions científiques, legislatives i, si s’escau, jurídiques, per tal de, principalment, mobilitzar els sediments retinguts als embassaments de Mequinença i Riba-Roja, considerant la pèrdua de la línia de costa (regressió) i l’enfonsament (subsidència) de la plana del Delta de l’Ebre.

La segona, del regidor German Ciscar, per crear un servei municipal per ajudar els veïns en les seves reclamacions davant les entitats bancàries per la devolució de les clàusules terra i les despeses del préstec hipotecar i, finalment, dos del PSC, una per instar al Ple a requerir a l’empresa HIFE, adjudicatària del transport interurbà a les Terres de l’Ebre per tal de restablir a Amposta la parada de l’Avinguda Catalunya i l’altra per tramitar la incorporació en el reglament d’ús dels Mitjans de Comunicació Municipals d’Amposta normés d’ús en la web municipal.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info