CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

El Mercat d'Amposta enceta la celebració del seu 70è aniversari

Serà aquest dissabte 3 de març i ho farà amb una exposició fotogràfica i la 5a Nit de tastos al Mercat

28/2/2018

El Mercat d’Amposta enceta la celebració del seu 70è aniversari | Amposta.infoEl Mercat Municipal d'Amposta celebra aquest 2018 el seu 70è aniversari, pel que s'han organitzat diferents actes, entre els quals cal destacar els programats per a aquest dissabte 3 de març: una exposició fotogràfica i una nit de tastos

L'exposició és un recorregut a través d'imatges per la història de l'equipament i un homenatge a totes les persones, venedors i clients, que gràcies a la professionalitat i dinamisme dels primers i fidelitat dels segons, han contribuït a fer del Mercat d'Amposta un punt de trobada i un referent al territori en diversitat de producte fresc i de proximitat. La mostra estarà instal·lada al mateix Mercat fins al 20 de maig.  

A les vuit del vespre començarà el 5è Tasta el Mercat de Nit, on els paradistes oferiran tapes i degustacions elaborades amb els productes que comercialitzen a les seus parades. El preu de cada tíquet degustació és de 3 € i inclou una beguda.


Més de 70 anys de productes de proximitat

Obra de l'arquitecte F. Ubach i Trullàs i construït a la zona de la Fàbrica, el Mercat Municipal d'Amposta va ser inaugurat el febrer de 1947 i des d'aleshores ha patit vuit remodelacions. Una d'aquestes, va tenir lloc als anys 90 i va servir per modernitzar completament el mercat amb un conjunt de millores entre les que es poden destacar la instal·lació de portes automàtiques o la introducció d'equipaments d'acer inoxidable. També la substitució dels vidres llisos existents fins llavors en els finestrals, per un seguit de vitralls realitzats amb la tècnica de l'emplomat per Bronson Shaw (artista d'origen anglès resident a Tortosa), que representen la fauna, la flora i el conreu de l'arròs del Delta de l'Ebre.

D'altra banda, la última d'aquestes actuacions de millora és, precisament, la que s'està executant actualment. Un actuació que, en una primera fase, ja ha finalitzat la remodelació de la coberta principal, amb la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, amb una inversió de més de 536.000 euros, i que està executant la rehabilitació dels serveis exteriors. La segona fase de rehabilitació del Mercat té previst recuperació de les cobertes de les caselles laterals, la recuperació del terra original i una pintada generalitzada a tot l'equipament, a més d'acabar de sanejar els vitralls pendents.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info