SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El documental «La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà», emès ahir a TV3, líder del prime-time a Catalunya

És un dels últims treballs de la productora ampostina Filmsnòmades, en coproducció amb TV3 i TVE

etiquetes   noticies, cultura, amposta, catalunya

2/6/2021

El documental «La capsa vermella. La guerra infinita d’Antoni Campañà», emès ahir a TV3, líder del prime-time a Catalunya | Amposta.info


El documental «La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà» emès ahir dimarts a la nit al Sense Ficció de TV3 es va convertir en líder del prime-time a Catalunya amb el 12,1% de share i una audiència de 281.000 persones.

Produit per la productora ampostina Filmsnòmades en coproducció amb TV3 i TVE, el documental, que s'havia estrenat el passat 26 de maig al Teatre Sarrià de Barcelona, se centra en la descoberta de fotos inèdites de la Guerra Civil Espanyola que el fotògraf Antoni Campañà va amagar al fons d'un garatge i de les que mai en va parlar amb ningú. No va ser fins que la família va buidar la casa on estaven guardades, que va descobrir dos caixes vermelles amb 5.000 fotografies, unes imatges que van romandre amagades i en silenci vuitanta anys.

Amb aquestes fotografies, el fotoperiodista retrata les barricades, la gana, la solidaritat i la misèria que es va viure durant els anys que va durar la Guerra Civil. Considerades un tresor gràfic, suposen una aportació al patrimoni fotogràfic català i espanyol i situa Campañà com un dels grans noms d’aquesta expressió artística.

El documental complementa l’exposició "La guerra infinita. Antoni Campañà", visitable al MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, fins al 18 de juliol, i parteix de la base del llibre "La capsa vermella" (Comanegra), editat el novembre del 2019.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info