AMPOSTA FAS GOIG

Detingut un home a Amposta que es feia passar per altres persones per cobrar devolucions de la renda

L’arrestat obtenia les dades de les víctimes simulant que era assessor fiscal

etiquetes   noticies, ciutat, seguretat, amposta

17/5/2022

Detingut un home a Amposta que es feia passar per altres persones per cobrar devolucions de la renda | Amposta.info


Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 48 anys a Amposta, com a presumpte autor d’un delicte d’usurpació d’identitat i un delicte d’estafa. L’arrestat suplantava la identitat d’altres persones per cobrar les devolucions de la declaració de la renda. Per obtenir les dades personals i fiscals de les víctimes, es feia passar per assessor fiscal i oferia els seus serveis, via WhatsApp i correu electrònic, per estudiar i presentar la declaració fiscal de manera ràpida. Se’l relaciona amb una quinzena d’estafes comeses arreu del país i no es descarta que hi hagi més víctimes. La detenció es va dur a terme dimecres passat i després de passar a disposició del jutge d’instrucció de guàrdia d’Amposta, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

El suposat assessor fiscal demanava les dades personals i fiscals de les víctimes per fer un estudi del resultat de la declaració de la renda i comunicava a les víctimes que no els la calia fer perquè no arribaven a la quantitat salarial mínima exigida.

Llavors els denunciants van rebre requeriments de l’Agència Tributària, pels exercicis 2019 i 2020, on se’ls reclamaven diversos imports relatius a rectificacions de les seves declaracions o per haver-les fet per duplicat. Els perjudicats van comprovar que algú havia usurpat la seva identitat per fer la declaració de renda i havia cobrat els imports a retornar.

Aran de diverses denúncies per una estafa comesa amb el mateix modus operandi, els Mossos van identificar en la investigació que l’autoria dels fets corresponia a la persona que havia assessorat les víctimes i disposava de totes les seves dades personals i fiscals. El detingut no exerceix professionalment com a assessor fiscal.


Per: ACN

Foto: Mossos d’Esquadra


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info