CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

El DeltaChamber Music Festival amplia la durada i tindrà a nous escenaris d'arreu de territori

La formació d’excel·lència agafa embranzida amb la creació del Programa Academy i la continuïtat del Programa Young Talent

etiquetes   noticies, cultura, musica, amposta, terres ebre, comarca

27/6/2022

El DeltaChamber Music Festival amplia la durada i tindrà a nous escenaris d’arreu de territori | Amposta.info La 7a edició proposa un programa de 30 concerts distribuïts en cinc municipis de les Terres de l'Ebre


Del 25 de juliol al 7 d'agost, les Terres de l'Ebre tornaran a ser capital de la música de cambra amb la celebració de la 7a edició de DeltaChamber Music Festival. Una edició que es presenta amb moltes novetats, com ara l'ampliació a dues setmanes, l'oferta de música de cambra a més municipis, la recuperació dels workshops i la creació del Programa Academy.

Sota el nom "Fantasia", la nova edició proposa un repertori per deixar volar la imaginació amb la fantasia, una forma de composició del món de la música clàssica i de cambra marcat per un caràcter improvisatori, tal com es veurà en la trentena de concerts que s'oferiran entre els concerts centrals, els concerts individuals i els concerts DeltaChamber al Territori.

Louis Spohr, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart… El repertori escollit inclou un ampli ventall de composicions d'un gran virtuosisme que traslladarà als assistents a un món irreal, acolorit i melodiós. Un programa exquisit que anirà a càrrec d'un elenc d'11 músics de prestigi internacional, acompanyats de cinc joves músics talentosos.


Música de cambra en espais singulars

La 7a edició proposa un programa de 30 concerts distribuïts en cinc municipis de les Terres de l'Ebre. Amb seu principal a Amposta, el festival repeteix per segon any consecutiu a Tortosa i, per primera vegada, arribarà a Ulldecona, Flix i Deltebre com a part del projecte DeltaChamber al Territori, sent aquesta una iniciativa que pretén apropar la música de cambra d'alt nivell a diferents indrets. Per la seva banda, i després de l'èxit de les passades edicions, el format "un oient - un músic" tornarà a portar una vintena de concerts individuals a dos espais sorprenents: a la celòquia del Castell d'Amposta, recent recuperada i amb una ubicació privilegiada a la façana fluvial, l'1 d'agost, i a l'Oficina Municipal de Turisme d'Ulldecona, el 2 d'agost.

Pel que fa als icònics concerts centrals, aquests tindran lloc el 5 i 6 d'agost, al Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta, espai que s'intervindrà amb el projecte que resulti guanyador del 4t Concurs d'Arquitectura Efímera que convoca el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya Demarcació de l'Ebre. Com a novetat d'aquests concerts, cal destacar que l'acurada selecció del repertori s'acompanyarà amb la delicada actuació de l'ampostina Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar, a Hongria.

Amb l'objectiu de donar veu als compositors del territori, el festival encarrega cada any una obra original o un arranjament a un compositor de les Terres de l'Ebre. La 7a edició del festival comptarà amb un arranjament sorpresa a càrrec del compositor rapitenc Antoni Josep Alburquerque i Subirats, qui ha compost música de cambra, cobla, orquestra i banda, rebent encàrrecs de prestigiosos solistes i grups de cambra de tot el món.

La venda d'entrades s'activarà molt aviat a la web de DeltaChamber Music Festival.


Forta aposta per la formació d'excel·lència

Des dels seus inicis, el festival ha impulsat la promoció del talent jove a través del Programa Young Talent, que dona l'oportunitat a joves músics del país a conviure i participar en els concerts centrals de música de cambra amb els solistes del festival, i amb les despeses de participació cobertes.

Amb la intenció de reforçar el seu compromís amb la formació dels joves talents, el festival crea un nou projecte pedagògic, el Programa Academy. En aquest cas, els joves músics poden formar-se i conviure amb alguns dels solistes del festival, també amb les despeses de participació cobertes. El dissabte, 30 de juliol, a La Lira Ampostina, a Amposta, es realitzarà l'audició per seleccionar els participants del Programa Young Talent i del Programa Academy 2023. Les inscripcions estaran obertes fins a l'11 de juliol, a les 15 h. Les bases i el formulari d'inscripció estan disponibles a la web.


Es recuperen els workshops

Després de dos anys on el format de festival va haver d'adaptar-se a la pandèmia, la 7a edició obre de nou la porta als workshops multidisciplinaris, d'entrada lliure i per a tots els públics. Les places són limitades i s'ha de realitzar inscripció prèvia enviant un correu a info@deltachambermusicfestival.com.

Per als workshops, el festival convida a experts d'altres disciplines que puguin enriquir la formació i salut de qualsevol músic, a l'hora que sumin i traslladin a les persones participants la importància de mantenir un cos sa a partir de la motivació com a motor per emprendre qualsevol activitat física.


El cartell

Com cada any, l'Escola d'Arts i Disseny (ESARDI) d'Amposta selecciona entre el seu antic alumnat un jove dissenyador gràfic del territori perquè creï la imatge gràfica de l'edició en curs. Enguany, el cartell és obra de la dissenyadora gràfica Anna Pellicer.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info