El nou Grau Superior d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear de l’Institut de l’Ebre és un dels que més demanda ha generat
etiquetes noticies, comarca, terres ebre, formació
20/9/2023
L'inici del curs escolar 2023-2024 dels ensenyaments postobligatoris i la Formació Professional a les Terres de l'Ebre està marcat per un creixement del nombre d'alumnes i l'oferta d'estudis. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó i la directora dels Serveis Territorials d'Educació, Montse Perelló, han presentat les principals dades i novetats aquest dimarts durant una visita a l'Institut de l'Ebre. Així, a Batxillerat hi ha 1.722 alumnes, mentre que 3.758 en Cicles Formatius, un augment considerable respecte els 3.514 de l'inici del curs passat.
“Ens podem felicitar com a territori perquè l'esforç que estem fent per incrementar els ensenyaments i adequar les necessitats i la demanda de perfils professionals, especialment a la Formació Professional, fa que tinguem un nombre d'alumnes cada vegada més elevat”, explica el delegat del Govern. “És important aquest creixement exponencial en estudis postobligatoris i, especialment, en Formació Professional, amb un ventall molt ampli, ja que es pot començar la Formació Professional a partir de 13 anys i cada vegada sumem més cursos i especialitzacions, que és el que ens demana el mercat”, detalla la directora dels Serveis Territorials d'Educació, afegint que “en els darrers cinc anys hem fet una aposta molt clara pels estudis de Grau Superior i la diversificació”.
El curs 2023-24 hi ha quatre nous cicles formatius: dos de Grau Superior d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear (INS de l'Ebre) i d'Energies Renovables (INS de Flix), un de Grau Mitjà d'Ensenyament Esportiu d'Atletisme (INS de Tecnificació) i un de Grau Bàsic d'Agrojardineria i composicions florals (INS Sòl de Riu). També hi ha dos nous cursos d'especialització de Robòtica col·laborativa (INS Montsià) i Aeronaus pilotades de forma remota – DRONS (INS de l'Ebre) i s'estrena una doble titulació de Batxillerat i Futbol (INS de Tecnificació) i un Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar de manteniment i reparació de vehicles de mobilitat personal (INS de l'Ebre).
L'oferta de Formació Professional a les Terres de l'Ebre compta amb 6 cicles de Grau Bàsic, 53 cicles de Grau Mitjà, 40 cicles de Grau Superior, 6 cursos d'especialització, 5 Certificats de Professionalitat i 17 Programes de Formació i Inserció (PFI). En Formació Professional Dual, actualment hi ha 14 centres, 69 cicles (+3) i 332 empreses (+5).
Nou Grau Superior d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear
Un dels estudis que inicia l'Institut de l'Ebre aquest curs és el Grau Superior d'Imatge per al Diagnòstic i Medicina, precisament un dels que més demanda ha generat. “La demanda i la matrícula ens dona la raó que era un cicle que necessitàvem com a territori i que, a més, ens completa la família de Sanitat i ens va posicionant, tenint en compte els projectes que tenim amb els estudis de Medicina i l'hospital universitari”, assegura Salvadó.
El director de l'Institut de l'Ebre, Armand Pons Roda, ha explicat que el nou cicle s'ha emplenat amb el 100% de les places, amb alumnes de les Terres de l'Ebre i el nord de Castelló, i una preinscripció del 300%, i que s'està treballant amb un conveni de col·laboració amb els hospitals del territori, ensenyament en simuladors i en formació en l'entorn laboral més enllà dels períodes de pràctiques, així com en formació del professorat amb tècnics especialistes. El centre compta amb uns 1.400 alumnes i 11 famílies professionals.
Taula per a l'impuls de la Formació Professional a les Terres de l'Ebre
El delegat del Govern ha confirmat que el proper 28 de setembre es convocarà de nou la Taula per a l'impuls de la Formació Professional a les Terres de l'Ebre, de la qual formen part d'agents socioeconòmics –Cambres de Comerç, PIMEC, AECE, UGT, CCOO, USOC–, els principals centres educatius que imparteixen FP al territori –Institut de l'Ebre i Institut Montsià– i representants institucionals –Consells Comarcals, els Ajuntaments de Tortosa i d'Amposta, els Serveis Territorials de Presidència, Empresa i Treball, Educació, Acció Climàtica, la Coordinació territorial de Joventut i l'IDECE–. “Estem treballant amb aquest nou model on les diferents oportunitats de creixement econòmic del territori s'han d'anar alineant amb una oferta d'FP que pugui oferir al mercat tots els perfils professionals que es necessiten i es necessitaran”, ha conclòs Salvadó.
Per: Redacció
Foto: Cedida
Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)
correu electrònic
Informació i avís legal