AUTO ESTELLER. Els teus concessionaris SEAT a Amposta, Tortosa i Vinar˛s

El COPATE incrementa un 63% les hectÓrees tractades per combatre el mosquit al Delta

En el cas del pla dĺactuaciˇ per controlar la poblaciˇ de mosca negra, el COPATE ha fet sis tractaments entre els mesos de febrer i agost, un mÚs que durant la campanya del 2019

etiquetes   natura, noticies, delta ebre, amposta

17/11/2020

El COPATE incrementa un 63% les hectÓrees tractades per combatre el mosquit al Delta | Amposta.info S'han fet tractaments en 929 en diferents focus larvaris


El Consorci de PolÝtiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha tancat la campanya de control de la poblaciˇ de mosquit de 2020, una campanya en quŔ s'ha incrementat en un 63% les hectÓrees tractades en espais naturals del delta de l'Ebre, amb un total de 5.486 hectÓrees, una xifra rŔcord que supera fins i tot el volum d'hectÓrees tractades la campanya del 2018. Pel que fa als tractaments en arrossars, se n'han realitzat tres, entre els mesos de juny i agost, i la superfÝcie tractada ha estat de 5.234 hectÓrees.

El president del COPATE, Joan Alginet; el director tŔcnic del COPATE, RaŘl Escosa i la cap de l'Órea de Salubritat, Montse MasiÓ, han presentat avui les dades de la campanya 2020 de control de la poblaciˇ de mosquit i mosca negra a l'Ebre. Una campanya que ha estat marcada per l'impacte del temporal Gl˛ria, que va provocar la inundaciˇ de bona part de la superfÝcie deltaica; la Covid-19; les pluges de la primavera i les oscilĚlacions del nivell del mar. ôHem fet una intensa campanya de seguiment tant amb el mosquit com amb la mosca negra, tenÝem davant una temporada forša complicada i hem donat el millor de nosaltres mateixos, estem molt satisfets amb els resultats aconseguitsö, ha manifestat Alginet.

Pel que fa als tractaments duts a terme pel COPATE, Escosa ha explicat que se n'han fet un total de 929 en els diferents focus larvaris que ho han precisat (l'any 2019 se'n van fer 560); mentre que les hectÓrees tractades han estat 5.486 en espais naturals on la quantitat de producte utilitzat ha estat de 5.486 quilos.

Quant als tractaments en arrossars, el COPATE ha fet tres tractaments que han afectat una superfÝcie de 5.234 hectÓrees i ha fet servir 46,91 hores de vol.

En el cas del pla d'actuaciˇ per controlar la poblaciˇ de mosca negra, el COPATE ha fet sis tractaments entre els mesos de febrer i agost, un mÚs que durant la campanya del 2019. Enguany, el primer tractament es va dur a terme al febrer, la qual cosa va permetre reduir la primera generaciˇ de larves abans que es convertissin en exemplars adults.

Tot i que enguany s'han aconseguit mÚs recursos per controlar la poblaciˇ de mosquit i mosca negra a l'Ebre, el COPATE insisteix en la necessitat de la signatura d'un conveni entre la Generalitat, la Diputaciˇ i els ajuntaments per consolidar el finanšament i garantir els tractaments necessaris. ôEstem treballant amb la Generalitat una proposta de conveni, necessitem blindar les campanyes de salubritat i consolidar les accions a fer, sense dependre del govern de tornö, ha apuntat Alginet. El pressupost ha estat d'1,3 milions d'euros, 850.000 dels quals aportats per la Generalitat, 260.000 per la Diputaciˇ de Tarragona i 218.000 pels ajuntaments del Delta (per la lluita contra el mosquit).


Font: Redacciˇ

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiu


Amposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info