AMPOSTA FAS GOIG

El COPATE farà aquesta setmana el segon tractament per combatre les larves de mosquit en arrossars

El tractament s’iniciarà a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar i continuarà a l’hemidelta dret, a les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita

etiquetes   noticies, entorn, mosquits, delta ebre, amposta, medi ambient

13/7/2021

El COPATE farà aquesta setmana el segon tractament per combatre les larves de mosquit en arrossars | Amposta.info


Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) faran aquesta setmana, a partir de demà, el segon tractament contra les larves de mosquits que es desenvolupen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l'Ebre. El tractament s'iniciarà a l'hemidelta esquerre, a les zones de l'Ampolla-Camarles, l'Aldea, Deltebre i Riumar i continuarà a l'hemidelta dret, a les zones d'Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d'Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. En total, es tractaran 2.100 hectàrees d'arrossars.

"Des del COPATE intensifiquem les tasques de control de la població de mosquit tant en espais naturals, com en arrossars perimetrals als nuclis urbans, perquè el mosquit no supose un problema per la població que viu al Delta i per totes aquelles persones que ens visiten", ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

Enguany, el producte que s'utilitza per fer el tractament en arrossars es basa en la matèria activa Bacillus thuringiensis, comercialitzat amb el nom de Vectobac 12 AS, després que no s'hagi autoritzat l'excepcionalitat per continuar fent servir l'insecticida regulador del creixement a base d'un inhibidor de quitina que s'utilitzava fins l'any passat. Tot i que el tractament de les larves de mosquit en arrossars s'encarirà un 40% es mantindran els tres tractaments previstos.

Pel que fa al finançament d'aquests tractaments va a càrrec de les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut.


Per: Redacció

Fotos: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info