MiYOSMART, la forma intelˇligent de tractar la miopia dels teus fills. Segura, eficaį i no invasiva.

El COPATE farā aquesta setmana el segon tractament per combatre les larves de mosquit en arrossars

El tractament s’iniciarā a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar i continuarā a l’hemidelta dret, a les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Rāpita

etiquetes   noticies, entorn, mosquits, delta ebre, amposta, medi ambient

13/7/2021

El COPATE farā aquesta setmana el segon tractament per combatre les larves de mosquit en arrossars | Amposta.info


Els tčcnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) faran aquesta setmana, a partir de demā, el segon tractament contra les larves de mosquits que es desenvolupen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l'Ebre. El tractament s'iniciarā a l'hemidelta esquerre, a les zones de l'Ampolla-Camarles, l'Aldea, Deltebre i Riumar i continuarā a l'hemidelta dret, a les zones d'Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d'Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Rāpita. En total, es tractaran 2.100 hectārees d'arrossars.

"Des del COPATE intensifiquem les tasques de control de la poblaciķ de mosquit tant en espais naturals, com en arrossars perimetrals als nuclis urbans, perquč el mosquit no supose un problema per la poblaciķ que viu al Delta i per totes aquelles persones que ens visiten", ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

Enguany, el producte que s'utilitza per fer el tractament en arrossars es basa en la matčria activa Bacillus thuringiensis, comercialitzat amb el nom de Vectobac 12 AS, després que no s'hagi autoritzat l'excepcionalitat per continuar fent servir l'insecticida regulador del creixement a base d'un inhibidor de quitina que s'utilitzava fins l'any passat. Tot i que el tractament de les larves de mosquit en arrossars s'encarirā un 40% es mantindran els tres tractaments previstos.

Pel que fa al finanįament d'aquests tractaments va a cārrec de les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputaciķ de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsiā i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisiķ del departament de Salut.


Per: Redacciķ

Fotos: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info