Eports Ample de Banda i Internet

El Concurs Nacional de Vestits de Paper tindrà un acte propi per celebrar els 50 anys

L’esdeveniment surt del programa de festes majors per celebrar-se el 23 de juliol, a la plaça de l’Ajuntament

etiquetes   noticies, ciutat, amposta

28/6/2022

El Concurs Nacional de Vestits de Paper tindrà un acte propi per celebrar els 50 anys | Amposta.info


Les modistes i modistos que treballen amb paper es preparen per al 50 aniversari del Concurs Nacional de Vestits de Paper d'Amposta. Les regidories de Festes i Cultura de l'Ajuntament organitzen un esdeveniment especial, aquest any fora del programa de festes majors, per celebrar l'efemèride. "Estic segur que les modistes tenen moltes ganes d'aquesta edició, primer perquè fa dos anys que no poden presentar cap vestit i, segon, perquè és la 50a edició", afirmava l'alcalde, Adam Tomàs. El batlle deia que "cinquanta anys no es fan cada dia, per això volem celebrar-ho amb diferents accions per donar-li la prestància que mereix l'ocasió". La cinquantena edició del Concurs de Vestits de Paper d'Amposta serà el 23 de juliol a les 22 hores, a la plaça de l'Ajuntament.

Una celebració que, com a novetats, comptarà amb una desfilada amb música en directe i entrada lliure. El canvi principal, però, és que l'acte surt del programa de festes majors. "Extraiem el Concurs Nacional de Vestits de Paper de festes majors per donar-li la importància que mereix aquesta edició. Després ja ens plantejarem si ha de seguir entre la programació de festes o si el mantenim al juliol", reblava el regidor de Festes, Ramon Bel. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Inés Martí, concretava que també hi haurà sorpreses pel que fa als premis. "Estrenem el premi "Jove Revelació", un guardó dirigit a menors de trenta anys per incitar a les noves generacions a participar en el Concurs. Val a dir que ja tenim persones apuntades per optar a aquest premi, pel qual estem segurs que el Concurs tindrà una continuïtat en les modistes i modistos més joves". La resta de premis, deia la regidora, seran els mateixos que en les anteriors edicions: des del premi Infantil, Fantasia, Època i Moda Actual; cada categoria amb un primer, segon i tercer premi.

La imatge de tot plegat serà el nou logotip que s'estrenarà el pròxim 23 de juliol, que es basa en el fil de cosir que les modistes realitzen amb el mateix paper. És aquest fil el que conforma les lletres del logotip, a més d'un seguit de fils de colors que s'utilitzen com a fons d'alguns guardons i que tindran un paper important en l'escenografia del Concurs.

Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Per aquest aniversari, des de l'Ajuntament també destacaven que s'ha començat a treballar amb un possible agermanament amb l'Ajuntament de Mollerussa, on els vestits de paper també formen part de la tradició municipal. En aquesta línia, la regidora de Cultura avançava que "des de Mollerussa se'ns ha instat a anar plegats no només Amposta, sinó altres ciutats d'Espanya i fins i tot d'Europa que també elaboren vestits de paper o materials similars, per demanar que els vestits de paper siguin Patrimoni Immaterial de la Humanitat".


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info