SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Comencen al Montsià els cursos de català per a adults

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) inicia els cursos de català del primer trimestre del 2021 amb unes dades d’inscripció molt positives

etiquetes   noticies, formació, montsia, amposta, comarca

5/2/2021

Comencen al Montsià els cursos de català per a adults | Amposta.info


Després d’una inscripció exclusivament en línia el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) inicia els cursos de català del primer trimestre del 2021 amb unes dades d’inscripció molt positives. I és que malgrat els canvis i les novetats provocades per la crisi sanitària, les places previstes al Montsià s'han omplert en molt poc temps.

Des del CNL s'han adaptat perquè l'activitat dels cursos no s'aturi. Les classes se duen a terme en directe via telemàtica a través de la plataforma Teams. Fer-ho de manera virtual permet tenir més alumnes que si es fes presencialment en la situació actual. En total hi ha una quinzena d'alumnes per grup que es connecten uns dies i hores fixades. Sònia Tomàs, consellera representant del Consorci per a la Normalització Lingüística al Montsià destaca molt positivament la feina feta: «Felicitar a la persona tècnica responsable, Isabel Obradós, per la gran tasca que ja porta molts anys fent al Servei Comarcal de Català del CNL de les Terres de l'Ebre. Ens ha tocat viure temps complicats i tot i que preferiríem la presencialitat i el contacte humà, el servei s’havia d’adaptar a fer classes en línia i les inscripcions demostren la gran tasca que hem dut a terme ».

L'alumnat procedeix principalment de l'Índia, el Marroc, Pakistan i de Sud-Amèrica, especialment de Veneçuela, Colòmbia i Argentina. Aquesta diversitat posa de manifest el gran interès que suscita l’aprenentatge de la llengua catalana en les persones arribades fa poc temps a Catalunya, o que tenen escassos coneixements, o cap, de la llengua. I és que comunicar-se en català els pot obrir portes al món laboral i a la participació social.

Majoritàriament la llengua materna de l'alumnat és el castellà, però també hi ha qui parla àrab, urdú, panjabi o vietnamita. De fet, és el primer cop que hi ha alumnes procedents del Vietnam en cursos impartits o tutoritzats al Montsià.

Des de la comarca s'estan fent un total de quatre cursos, dos de nivell inicial i dos de nivell bàsic. Un d'ells forma part del programa Aprèn.cat, adreçat a persones aturades amb nuls o pocs coneixements de català. És un programa impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb finançament del Fons Social Europeu.

El tret de sortida dels cursos van ser els dies 25 i 26 de gener. A nivell de Terres de l'Ebre s'han posat en marxa 19 cursos dels nivells Inicial, Bàsic 2, Bàsic 3 i Suficiència 1 en les modalitats virtual, amb classes síncrones a través de la plataforma Teams, i 100% en línia, mitjançant aules virtuals amb la plataforma Moodle. La inscripció ha arribat a més de 235 alumnes. Quatre dels dinou cursos esmentats formen part del programa Aprèn.cat.


Per: Redacció

Foto: Consell Comarcal del Montsià


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info