SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Comença la campanya d'immunització contra el virus respiratori sincicial entre els nadons de les Terres de l'Ebre

La campanya preveu vacunar prop de mig miler d’infants

etiquetes   noticies, comarca, terres ebre, salut

10/10/2023

Comença la campanya d’immunització contra el virus respiratori sincicial entre els nadons de les Terres de l’Ebre | Amposta.info


El Departament de Salut ha iniciat la campanya d'immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS) entre els nadons de fins a sis mesos de les Terres de l'Ebre. Es tracta d'un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies infectades o amb la saliva. Actualment, afecta nou de cada deu infants durant els dos primers anys de vida, sent la causa principal de bronquitis i pneumònies durant els mesos d'hivern. A Catalunya, el VRS va causar el 2022 més de 7.520 bronquiolitis i més d'un miler d'hospitalitzacions. Durant la campanya a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, que s'allargarà fins al març del 2024, es preveu vacunar prop de mig miler d'infants.

Els centres d'atenció primària (CAP) seran els responsables de subministrar els anticossos als nadons nascuts entre l'abril i el setembre del 2023, mentre els centres hospitalaris ho faran entre els nadons que neixin entre aquest octubre i el març del 2024, abans de rebre l'alta de maternitat.


Per: ACN

Foto: Pixabay


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info