SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Cinc persones del col·lectiu gitano d'Amposta reben el diploma acreditatiu del Graduat d'Educació Secundària Obligatòria

Això ha estat possible gràcies al departament d’Educació i al Pla Integral del Poble Gitano, que ha finançat durant tres anys aquest projecte executat pel CFA Lo Pont de Fundació Gentis

etiquetes   noticies, societat, formació, amposta

4/5/2022

Cinc persones del col·lectiu gitano d’Amposta reben el diploma acreditatiu del Graduat d’Educació Secundària Obligatòria | Amposta.info Els alumnes amb el diploma acreditatiu


Aquest matí ha tingut lloc el lliurament dels diplomes acreditatius de l'assoliment del GESO (Graduat d'Educació Secundària Obligatòria) a cinc persones del col·lectiu gitano d'Amposta. Això ha estat possible gràcies al treball i la col·laboració entre el departament d'Educació, el Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, el servei de mediació de l'Ajuntament d'Amposta i Fundació Gentis, que han canalitzat esforços i recursos durant tres anys per a la formació de les quatre dones i l'home que avui han rebut el resultat de la seva constància.

En el seu parlament l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que "avui aconseguim com a ciutat una fita important, amb el lliurament de cinc certificats d'ESO a membres del col·lectiu gitano d'Amposta després de més de dos anys d'acompanyament" Tomàs ressaltava que "aquest és un esforç col·lectiu però amb una gran implicació personal de les persones participants, que havent abandonat els estudis molt joves, avui assoliu estudis que us possibilitaran continuar formant-vos o accedir a millors llocs de feina".

La representant dels Serveis Territorials d'Educació a Terres de l'Ebre, ha destacat que " avui us heu convertit en un projecte d'èxit que animarà als vostres fills i filles a continuar, amb els seus estudis".

Finalment, Marta Cid, gerent de La Fundació Gentis ha explicat com aquestes col·laboracions de proximitat fan possible petites grans coses com la d'avui, Cid ha destacat la gran tasca de l'alumnat i de l'equip de professionals del centre que ha estat acompanyant a aquestes persones perquè assolissin el seu objectiu.

Cid ha comentat que avui "estem especialment contentes d'haver facilitat l'accés a la formació per tothom, especialment a les persones més vulnerables i ha destacat la voluntat de donar-li continuïtat".

Una persona representant d'aquest primer grup de graduats i graduades, Israel Borja, ha destacat que ha estat un "treball dur, que s'ha fet possible gràcies al suport de Gentis i de l'Ajuntament". Aquesta titulació, ha dit Borja, ens dóna opcions d'accedir a millors llocs de feina i esperem que les empreses ens donin l'oportunitat d'accedir a una feina.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info