Eports Ample de Banda i Internet

Unes cinc mil persones residents i de més de 80 anys es vacunaran de la covid i la grip a l’Ebre

Un cop es faci aquesta primera fase de la vacunació amb persones institucionalitzades i de més de 80 anys, es cridarà als més grans de 60 anys per a administrar la quarta dosi de la covid i la vacuna de la grip

etiquetes   noticies, comarca, salut, amposta, terres ebre, covid

26/9/2022

Unes cinc mil persones residents i de més de 80 anys es vacunaran de la covid i la grip a l’Ebre | Amposta.info


A les Terres de l’Ebre, Salut ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació de la quarta dosi de la covid a la residència diocesana Sant Miquel Arcàngel de Tortosa on els primers usuaris rebien el vaccí aquest dilluns al matí. Amb la segona dosi de reforç també se’ls ha administrat la vacuna anual contra la grip, que s’avança un mes per posar-les juntes. La campanya està dirigida a persones institucionalitzades, sobretot usuaris de residències, i de més de 80 anys, unes 5.000 persones al territori. El director de Salut a l’Ebre, Joan Nin, ha insistit que la vacuna "és l’arma fonamental" per controlar les malalties. La incidència de la covid està actualment "totalment controlada", tant en l’àmbit assistencial com hospitalari.

Un cop es faci aquesta primera fase de la vacunació amb persones institucionalitzades i de més de 80 anys, es cridarà als més grans de 60 anys per a administrar la quarta dosi de la covid i la vacuna de la grip. A través de l’aplicació de la Meva Salut podran triar si les volen rebre juntes o per separat. Com ha remarcat Cristina Sanz, adjunta a direcció d’Atenció Primària a Terres Ebre, aquestes dues fases en la vacuna de la grip és una novetat enguany, per poder iniciar la vacunació abans per als usuaris de més edat i més vulnerables.

Sanz ha assenyalat que l’any passat ja va incrementar el percentatge de vacunació de la grip a les Terres de l’Ebre perquè ja es va oferir juntament amb la primera dosi de reforç de la covid. Segons ha afegit el gerent de la regió sanitària de l’Ebre, Joan Nin, es va arribar a un elevat 80% de vacunació en aquestes franges d’edat.

A les Terres de l’Ebre es mantenen els tres punts de vacunació de la covid mentre no s’aguditzi la situació. Són el CAP Vell d’Amposta, el CAP de Móra la Nova i el CAP del Temple de Tortosa.


Per: ACN

Foto: Anna Ferràs ACN


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info