SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona es descentralitza i projectarà a Reus, la Bisbal del Penedès i Amposta

El 28 de març es projectarà al Casal Municipal d’Amposta el curtmetratge Melting landscapes. Glaciers

etiquetes   noticies, esport, conferencies, amposta

22/2/2023

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona es descentralitza i projectarà a Reus, la Bisbal del Penedès i Amposta | Amposta.info


El Cicle de Muntanya 2023, organitzat per la Diputació de Tarragona, oferirà tot el mes de març documentals, curtmetratges i conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes. Sota el títol "Com a fita, la Superació", el cicle celebra 16 anys amb una programació dedicada als valors de l'esforç, el compromís i la superació. Les sessions tindran lloc tots els dijous de març i també el dimarts 21 a les 19 h a l’Auditori Diputació (C. de Pere Martell 2, Tarragona). L’entrada serà gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.

El Cicle de Muntanya 2023 s’inaugurarà el proper dijous 2 de març amb la conferència Chhaupadi, a càrrec de l’alpinista basca Edurne Pasaban, reconeguda per ser la primera dona a coronar els catorze cims de vuit mil metres del planeta. Al Nepal més remot i aïllat, Edurne Pasaban se suma a una expedició en què quatre joves de la regió es proposen escalar el Saipal, una muntanya sagrada de Bajhang. Amb la seva expedició al Saipal i la gravació del documental Chhaupadi, l'alpinista aborda, des d’una perspectiva molt íntima, la realitat d'un Nepal on el masclisme aparta a les dones de l'escalada pel fet de ser dones.

El 9 de març el cicle proposa dues projeccions audiovisuals: el documental The wall of shadows, dirigit per la documentalista i alpinista polonesa Eliza Kubarska i el curtmetratge Melting landscapes. Glaciers, dirigit i produït per Pepe Molina.

El 16 de març serà el torn dels guies, alpinistes i escaladors catalans Marc Toralles i Bru Busom, que amb la conferència Ànima de Corall. Siula Grande, cara est ens parlaran de la seva experiència al cor de la serralada de Huayhuash (Perú).

El dimarts 21 de març tindrà lloc la conferència Cims a cegues a càrrec de l'atleta paralímpic i alpinista Gerard Descarrega, que ens parlarà dels reptes d’una persona cega que cerca els seus límits a la muntanya.

El 23 de març es projectarà el documental El riu dels set noms, del guia i alpinista Sergi Ricart, que recull un any d'exploració i aventures pel riu Mekong.

La cloenda del cicle tindrà lloc el 30 de març amb la conferència Ara o Mai a càrrec de la corredora d'Ultra Trail, atleta i escaladora catalana Núria Picas.


El Cicle de Muntanya descentralitza part dels continguts per arribar a tot el territori

En la seva 16a edició el Cicle de Muntanya projectarà una part dels continguts que es podran veure a l'Auditori Diputació en altres municipis de la demarcació. En aquest sentit, els documentals The wall of shadows i el curtmetratge Melting landscapes. Glaciers també es podran veure al Palau Bofarull de Reus (10 de març), al Centre Municipal de Cultura-Auditori Sala Salbà, a la Bisbal del Penedès (14 de març) i al Casal municipal d'Amposta (28 de març). D'aquesta manera, i sota el lema “la Muntanya es mou” es descentralitza part del contingut per tal que el Cicle pugui arribar a molta més gent.

Una exposició complementa el Cicle

Enguany el Cicle de Muntanya es completarà amb una exposició al Palau Bofarull de Reus. La mostra s'obrirà al públic el 10 de març i es podrà visitar fins a l'1 d'abril. A través del text i les imatges l'exposició "Com a fita, la Superació" farà un repàs a les experiències dels i les protagonistes del Cicle de Muntanya 2023.

Trobareu tota la informació sobre el Cicle de Muntanya 2023 a www.dipta.cat/ciclemuntanya.


Per: Redacciórestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info