EbreActiu, revista d´oci actiu

Els certificats digitals IdCAT, IdCAT Mòbil i Cl@ve permanent es poden sol·licitat al Consell Comarcal del Montsià

Avui dia és gairebé imprescindible tenir identificació digital per sol·licitar qualsevol tràmit de manera àgil des de casa, ja siguin, beques, subvencions o altres tràmits burocràtics

etiquetes   noticies, comarca, montsia, ciutadania, consell comarcal montsia

11/8/2022

Els certificats digitals IdCAT, IdCAT Mòbil i Cl@ve permanent es poden sol·licitat al Consell Comarcal del Montsià | Amposta.info


Els certificats digitals IdCAT, IdCAT Mòbil i Cl@ve permanent permeten a la ciutadania identificar-se de manera confidencial i segura per dur a terme qualsevol tràmit de les administracions en línia. De fet, avui dia és gairebé imprescindible tenir identificació digital per sol·licitar qualsevol tràmit de manera àgil des de casa, ja siguin, beques, subvencions o altres tràmits burocràtics.

Per un costat, hi ha el certificat digital idCAT que possibilita fer les gestions amb l'Administració catalana assegurant la integritat i la confidencialitat de les dades que es trameten: signar formularis i també correus i altres documents electrònics. Cal instal3lar-lo en un ordinador.

Per l'altre costat, hi ha l'IdCAT Mòbil, un servei d'identificació basat en el lliurament d'una contrasenya d'un sol ús. Permet identificar i signar en línia des de qualsevol dispositiu (mòbil, tauleta o ordinador) sense haver d'instal·lar cap programari. Normalment s'usa per dur a terme tràmits senzills i també serveix a nivell de Catalunya.

Des de l'ens comarcal també gestionem la cl@ve permanent. Un sistema d’autenticació que es basa en l’ús d’un codi d’usuari, del DNI o del NIE, i d’una contrasenya que s’estableix al procés d’activació i que solament la persona usuària la pot conèixer. Per accedir al procés d’activació és necessari que prèviament t’hagis registrat al sistema. Aquest certificat digital permet dur a terme tràmits online en l'administració espanyola.

Les persones del Montsià que vulguin tenir aquests certificats digitals es poden adreçar al Consell Comarcal del Montsià per sol·licitar-los amb cita prèvia. De fet, durant el primer semestre de 2022 des de l'ens comarcal s'han tramitat 212 IdCATs i 22 IdCATs mòbil.

Per obtenir un idCAT Mòbil, cal ser major de 16 anys, acreditar-se amb un DNI, NIE, Passaport, Targeta d'Identitat d'Estranger (TIE), document identificador d'un país de la Unió Europea o una targeta de residència comunitària. A més, cal facilitar una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d'identificació i contacte. Per donar-se d'alta en IdCAT cal tenir més de 18 anys. No caduquen en el temps.

En el cas de la cl@ve permanent es poden registrar persones majors d'edat i també menors d'edat. En aquest darrer cas cal que facin el registre acompanyats dels pares, mares o tutors legals amb el document d'identificació corresponent i el llibre de família, el menor ha d'estar presencialment i ha de tenir DNI en vigor.

Documentació requerida: (original i fotocopia)

  • DNI NIE
  • Passaport
  • Targeta de residència comunitària
  • Permís de residència
  • Llibre de família en cas de donar d'alta al registre a menors d'edat


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info