AMPOSTA FAS GOIG

Els centres educatius ebrencs van tancar la setmana passada amb un 9% dels alumnes i 8% dels docents confinats

Les substitucions dels mestres queden per cobrir al territori entre un 4% i un 11%, segons el dia

etiquetes   noticies, territori, comarca, educació, covid19, amposta

27/1/2022

Els centres educatius ebrencs van tancar la setmana passada amb un 9% dels alumnes i 8% dels docents confinats | Amposta.info Els centres educatius ebrencs van tancar la setmana passada amb un 9% dels alumnes i 8% dels docents confinats


Els delegats sindicals s’han manifestat a les portes dels serveis territorials d’Educació de les Terres de l’Ebre aquest dijous, per sumar-se a les concentracions de denúncia de la situació "límit, d’estrès i sobrecàrrega" que està provocant la sisena onada de la covid. Com ha detallat Marc Martínez, president de la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre, el trimestre va començar amb un 4% d’alumnes i un 6% de treballadors confinats, però a final de la setmana passada ja eren un 9% i un 8%, respectivament. Tot i que no és tan "alarmant" com en altres demarcacions, no totes les substitucions dels docents confinats queden cobertes. Segons la jornada, hi ha hagut entre un 4% i fins a un pic de l’11% de places per cobrir.

Per facilitar les substitucions dels docents contagiats i confinats i evitar el col·lapse dels serveis territorials del Departament, la junta de personal proposa ampliar els contractes d’un terç de jornada que tenen alguns mestres perquè puguin treballar a jornada completa, com també "polítiques de profunditat", en aquest cas, abaratir el cost del màster, "car i privatiu", que es necessita per impartir classes a secundària, on costa cobrir algunes especialitats de manera habitual a les Terres de l’Ebre.

Creuen que Educació "improvisa" les mesures, que no està garantint "una presencialitat segura" de les classes i que tensa els centres i els serveis del Departament. Els representants sindicals consideren que no se’ls ha escoltat i aprofiten per tornar a demanar "més inversió i menys ràtios a les aules" –de 10 alumnes a infantil i de 15 a la resta-. També reclamen treballar en espais on es pugui mantenir la distància de seguretat i les mesures de ventilació i que es facilitin equips de protecció "per a tothom i en tot moment". Tampoc entenen que les quarantenes es relaxin justament quan es pateix una explosió de contagis.


Per: ACN

Foto: Pixabay


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info