SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Consell Comarcal del Montsià elabora un protocol d'actuació davant violències sexuals als espais públics de la comarca

L’objectiu és que totes les persones puguin gaudir dels espais d’oci d’una manera segura i lliure de violències masclistes als municipis de menys de 20.000 habitants del Montsià, ja que durant els darrers anys s’ha detectat que en aquests punts, siguin públics durant les festes majors o privats en locals d’oci, succeeixen moltes de les agressions sexuals a dones i sovint tenen més impunitat

etiquetes   noticies, comarca, societat, montsia, amposta

26/4/2021

El Consell Comarcal del Montsià elabora un protocol d’actuació davant violències sexuals als espais públics de la comarca | Amposta.info


El Consell Comarcal del Montsià inicia l'elaboració d'un protocol d'actuació davant violències sexuals als espais públics de la comarca conjuntament amb l'Agència Catalana de Joventut i l'Observatori Noctàmbul@s.

L'objectiu és que totes les persones puguin gaudir dels espais d'oci d'una manera segura i lliure de violències masclistes als municipis de menys de 20.000 habitants del Montsià, ja que durant els darrers anys s'ha detectat que en aquests punts, siguin públics durant les festes majors o privats en locals d'oci, succeeixen moltes de les agressions sexuals a dones i sovint tenen més impunitat.

Aquest protocol es dissenyarà a partir de tres grups de treball. Per un costat, hi haurà una Comissió Política que serà l'encarregada de la validació final del Protocol. Per l'altre, es comptarà amb un Grup Motor en el qual podran participar persones del territori de perfil polític o tècnic d'àrees com Joventut, Igualtat, Cultura i Festes, Participació, Mobilitat,... i finalment, hi haurà una Comissió Participativa, adreçada a les persones a títol individual, membres d'entitats o associacions, vinculades a l'organització de festes populars, juvenils, de dones, així com col·lectius feministes, LGTBI o de caràcter multicultural.

És essencial comptar amb la representació de tots els municipis de la comarca, ja que el protocol final haurà d'adaptar-se a les realitats territorials i ser un document viu, permeable a les diferents veus del Montsià.

El Consell Comarcal del Montsià rebutja qualsevol mena d'agressió i creu fermament en la llibertat i la igualtat de totes les persones. L'elaboració d'aquest Protocol és un pas més perquè així sigui.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info