BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

La Cāmara Arrossera del Montsiā, finalista als V Premis Europeus a la Innovaciķ Cooperativa

La Cāmara és una de les quatre cooperatives catalanes que opten al guardķ que convoca la COPA-COGECA, l’organitzaciķ que agrupa les cooperatives i entitats agrāries de tots els sectors agrícoles i ramaders de la Uniķ Europea

etiquetes   noticies, economia, agricultura, amposta, montsia, camara arrossera montsia

23/3/2021

La Cāmara Arrossera del Montsiā, finalista als V Premis Europeus a la Innovaciķ Cooperativa | Amposta.info


La Federaciķ de Cooperatives Agrāries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacciķ per la presčncia de 4 cooperatives catalanes a la final de la V ediciķ dels Premis Europeus a la Innovaciķ Cooperativa convocats per la COPA-COGECA, l'organitzaciķ que agrupa les cooperatives i entitats agrāries de tots els sectors agrícoles i ramaders de la Uniķ Europea. L'objectiu dels guardons és recončixer les bones prāctiques de les cooperatives agrícoles europees en el disseny d’una agricultura innovadora, més sostenible i orientada a les persones.

Les cooperatives catalanes finalistes sķn la Cāmara Arrossera del Montsiā (Amposta) per la creaciķ de valor ambiental en l'āmbit de la bioeconomia; Agrocat (Sant Fruitķs de Bages) per la creaciķ de valor econōmic donant suport als socis agricultors; les postres “Els Musics” -que és fruit de la cooperaciķ entre Llet Nostra i la Cooperativa del Baix Empordā, Cadí, L'Avellanera, Mel Múria i Masachs- per la creaciķ de valor econōmic amb productes innovadors, i Mans (Sant Vicenį dels Horts) per la creaciķ de valor social.

En total, sķn finalistes per als Premis Europeus a la Innovaciķ un total de 18 cooperatives agrāries de 9 paīsos europeus, que participen en 6 categories diferents. A més de les quatre catalanes, opten a ser guardonades quatre cooperatives d'Irlanda, dues d'Itālia, dues de Sučcia, dues de Polōnia, una de Bčlgica, una de Finlāndia, una de Franįa i una de Grčcia.

A la Uniķ Europea hi ha un total de 22.000 cooperatives agrāries que aglutinen 7 milions d'agricultors i ramaders. Les cooperatives tenen un pes molt rellevant dins del sector agroalimentari a paīsos com Dinamarca, Sučcia, Holanda o Alemanya. A Catalunya hi ha 195 cooperatives agrāries que representen el 34% de la Producciķ Final Agrāria (55% agrícola i 23% ramadera).


Cāmara Arrossera del Montsiā, SCCL
Finalista en la categoria de creaciķ de valor ambiental: bioeconomia circular

Compromesa amb la preservaciķ de la riquesa natural de Delta de l’Ebre i el seu Parc Natural -considerat el segon més important de la Uniķ Europea-, la Cāmara Arrossera del Montsiā treballa, des de fa més d'una dčcada, en un projecte disruptiu d’economia circular i de valoritzaciķ dels subproductes de l’arrōs que ajudarā a reduir l’impacte negatiu dels plāstics en el medi ambient.

Fruit de la investigaciķ, la cooperativa ha trobat la manera de reconvertir la pellofa de l’arrōs en un nou material, anomenat Oryzite, que podria substituir el plāstic en productes d'indústries d'automociķ, logística, tčxtils, embalatges o mobles.

Per cada quilogram d'Oryzite hi ha un quilogram menys de plāstic al planeta i, a més, la seva producciķ té beneficis en la reducciķ del CO2, la petjada de carboni i el consum d’energia.


Font: FCAC

Foto: Amposta.info


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info