EbreActiu, revista d´oci actiu

La Cāmara Arrossera del Montsiā crea un substitutiu del plāstic amb clofolles d’arrōs

La cooperativa agrāria continua apostant per la sostenibilitat amb aquest nou material, resultat d’un projecte de més de deu anys d’R+D

etiquetes   noticies, economia, arros, amposta, montsia, sostenibilitat

29/12/2020

La Cāmara Arrossera del Montsiā crea un substitutiu del plāstic amb clofolles d’arrōs | Amposta.info


La Cāmara Arrossera del Montsiā i el seu colˇlaborador, l’empresari Iban Ganduxé, han desenvolupat un nou material sostenible elaborat amb la clofolla d’arrōs que espera competir amb el plāstic.

Aquest material, anomenat Oryzite, és el resultat d’un projecte de més de deu anys d’R+D. A partir de tota la clofolla de l’arrōs de la Cāmara, s’elabora aquest material revolucionari que substituirā el plāstic en productes de diverses indústries com l’automociķ, logística, tčxtils, embalatges o mobles.

La producciķ d'Oryzite, que es realitza a la mateixa planta de la Cāmara Arrossera del Montsiā on es processa l’arrōs, té múltiples beneficis com la reducciķ del CO₂, la petjada de carboni i el consum d’energia. Així doncs, la clofolla de l’arrōs s’ha convertit en un component molt útil i innovador, donant lloc a Oryzite com un clar exemple d’economia circular: utilitza el mínim de recursos i el menor desaprofitament.

.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info