EbreActiu, revista d´oci actiu

Els Bombers a les Terres de l’Ebre incorporen quatre noves embarcacions, un dron i un sona per al rescat aquàtic

El conseller Elena commemora el 40è aniversari del servei que va ser pioner al país amb una primera barca a Amposta

etiquetes   noticies, ciutat, seguretat, equipaments, amposta, terres ebre

15/3/2023

Els Bombers a les Terres de l’Ebre incorporen quatre noves embarcacions, un dron i un sona per al rescat aquàtic | Amposta.info El conseller Elena durant la seva visita a Amposta aquest matí


El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort i Menal, del cap del cos de Bombers, David Borrell i Anglada, i del cap de la Regió d’Emergències de Terres de l'Ebre, Ricard Expósito i Miró, ha commemorat avui el 40è aniversari de la primera embarcació de rescat aquàtic del Bombers de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

Coincidint amb l'efemèride, el cos ha presentat un nou material de la unitat aquàtica del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). Es tracta d'un dron i d'una sonda subaquàtica, que milloraran l'eficàcia dels Bombers en recerques sota l'aigua en males condicions de visibilitat i seguretat, així com quatre noves embarcacions de rescat i salvament, que substitueixen les que havien prestat servei fins ara, amb una antiguitat entre els 28 i 39 anys.

El conseller ha recordat que “hem estat massa anys sense dotar el cos de Bombers de recursos materials i humans. Ho hem tornat a fer i s’hi estan posant molts mitjans i noves convocatòries de bombers, perquè els necessitem”. “Hi ha una feina més gratificant i molt més efectiva que és no només reaccionar sinó poder prevenir”, ha afegit.

Elena ha destacat que “l'important no és només salvar i ajudar les persones, sinó també la sensació de seguretat que dóna la presència dels cossos de seguretat i emergències” i ha posat en valor “la professionalitat i vocació de servei dels Bombers”.

Per a la commemoració, la Regió d'Emergències a les Terres de l'Ebre ha organitzat una exposició fotogràfica que repassa la història d'aquest àmbit; des dels seus inicis fins a les greus inundacions que va patir Alcanar l'1 de setembre de 2021.

El conseller ha visitat la mostra i ha rebut les explicacions del treball d'inspecció i inventariat que han fet els Bombers en tot el tram català del riu Ebre, les Fitxes Operatives d'Elements de Risc (FOER). Després de mesos de treball al llarg dels 125 quilòmetres del riu en territori català, l'elaboració de les fitxes ha permès actualitzar la informació sobre infraestructures hidràuliques, riscos, bancs de sorra, accessos i cobertura de la xarxa Rescat, que permetrà als Bombers gestionar millor una emergència.

Durant la presentació, els Bombers han realitzat també un exercici de salvament aquàtic en aigües del Port, i també s'hi ha pogut veure una exposició de material de salvament aquàtic.

El conseller Elena i la resta d'autoritats i comandaments han visitat també el parc de Bombers d'Amposta, construït el 2011 al Polígon de l'Oriola, on s'ha reunit amb l'estructura de comandament de la Regió.


Per: Redacció

Foto: Cedida Departament d’Interior


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info