SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang sumen esforços per aconseguir 5.000 donacions al març

La imatge d’aquesta nova edició s’ha fet a Amposta, unint bombers i els professionals del Banc de Sang

etiquetes   noticies, societat, salut, solidaritat, amposta

2/3/2021

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang sumen esforços per aconseguir 5.000 donacions al març | Amposta.info


Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen la campanya “Els Bombers t'acompanyen a donar sang”, que es farà durant tot el mes de març per aconseguir el màxim nombre de donacions abans de Setmana Santa. La imatge d'aquesta nova edició s'ha fet a Amposta, unint bombers i els professionals del Banc de Sang.

Aquesta edició compta amb el màxim nombre de parcs de bombers implicats, 50 centres que difonen més de seixanta campanyes en 44 municipis. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu, sumar més de 5.000 donacions de sang en les setmanes prèvies a Setmana Santa, quan la donació de sang baixa al voltant del 25%.


Un format adaptat a la Covid

S'ha creat un portal especial donarsang.gencat.cat/bombers des d'on es pot reservar hora per participar en les campanyes emmarcades “Els Bombers t'acompanyen a donar sang”. Donat que no es poden fer les habituals exhibicions i activitats dinamitzades per bombers a peu de carrer, els donants es podran fer una fotografia amb una figura de bomber a mida real.

La iniciativa engegada fa sis anys pel col·lectiu Bombers amb cor compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que també s'han implicat en la realització de la campanya amb la cessió d'espais a tots els municipis.


Dona sang i col·labora en la recerca del càncer infantil

L'edició d'enguany comptarà amb altre component solidari a més de la donació de sang. Tots els donants rebran com a reconeixement al seu altruisme una Polsera Candela i contribuiran, d'aquesta manera, a la recerca del càncer infantil que l'associació Polseres Candela recolza des de 2013 en projectes a l'Hospital Sant Joan de Déu o el l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron. Podeu trobar més informació a Pulserascandela.com.


Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.


Un mes de març amb campanyes per tot Catalunya

Per donar sang a les campanyes amb el suport de Bombers cal reservar hora a Donarsang.gencat.cat/Bombers

A Amposta, la donació de sang tindrà lloc el dimecres, 17 de març al Casal Municipal, de 9.30 a 13.30 i de 17 a 21h.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info