EbreActiu, revista d´oci actiu

La Biennal d'Art Ciutat d'Amposta anuncia les dotze obres seleccionades de l'edició 2024

El certamen d’art contemporani compleix majoria d’edat com a aparador de la creació emergent del país

etiquetes   noticies, cultura, amposta, biennal art ciutat damposta

20/6/2024

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta anuncia les dotze obres seleccionades de l’edició 2024 | Amposta.info


Aquesta setmana, el jurat de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta (BIAM) ha escollit els dotze projectes que formaran part de l'exposició que es podrà veure a Lo Pati - Centra d'Art de les Terres de l'Ebre a partir del 30 de novembre de 2024 i fins al 2 de febrer de 2025:

 • Taxio Ardanaz, Museo de la alfabetización, 2023.
 • Alán Carrasco, Simpatico, carino, buono, 2022.
 • Joana Cera, Sin título, 2022.
 • Marta R Chust & Roc Domingo, Després del Sol, 2024.
 • El Palomar, Museo de las Locas, 2022-2024.
 • Anna Gimein, de la O, 2023.
 • Gala Knörr, Soy tu huckleberry, 2023.
 • Lena Laguna, El pueblo arde y el mar hierve, 2023.
 • Laida Lertxundi, Games, 2024.
 • Adrián Martínez, HEAVY, 2024.
 • Anna Moreno, Il Capovolto (el cap per avall), 2024.
 • Tura Sanglas, Llengua paterna. Un cop de fuet fa un blau, però un cop de llengua trenca els ossos, 2022.

En aquesta edició s'han valorat 200 dossiers i d'entre els seleccionats s'escollirà l'obra guanyadora. El jurat ha estat format per Elvira Dyangani Ose, comissària i directora del MACBA; Peio Aguirre, crític d'art i comissari independent; Chus Martínez, comissària i directora de l'institut de Gènere Art i Naturalesa de l'Acadèmia d'Art i Disseny FHNW de Basilea i Aida Boix; directora del Centre d'Art Lo Pati, que ha actuat com a secretària amb veu però sense vot. La convocatòria ha estat oberta a artistes majors d'edat amb residència a l'estat espanyol, que han pogut presentar un màxim de tres obres de temàtica i tècnica lliure.


Un segell de bones pràctiques

La Biennal d'Art Ciutat d'Amposta (BIAM) és un premi d'àmbit estatal que es convoca cada dos anys. El premi està dotat amb 5.000 € per a l'obra guanyadora i 500 € per a cada un dels artistes seleccionats. Les despeses de transport de les obres seleccionades, així com l'assegurança d'aquestes, aniran a càrrec de l'organització. Per aquest motiu, l'any 2022 la convocatòria de la BIAM va rebre el segell de bones pràctiques atorgat per la PAAC (Plataforma Assembleària d'artistes de Catalunya), convertint-se així en la quarta convocatòria de Catalunya i la primera de fora de Barcelona en rebre aquest reconeixement.


Un aparador de l'art emergent

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les disset edicions anteriors (1989-2022) com un potent aparador de la creació emergent del país, i s'ha consolidat com un termòstat de l'activitat artística estatal respecte a la creació contemporània. En aquesta edició la Biennal d'Amposta combina artistes emergents i consograts i aglutina propostes d'alt nivell i noms de trajectòria reconeguda en el marc nacional i internacional.Eports Ample de Banda i InternetPer: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info