AMPOSTA FAS GOIG

Balla’m un llibre arriba a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó

Serà aquest divendres 20 de novembre. La proposta consisteix en la representació d’un text literari en forma de dansa als propis espais de la biblioteca. La connexió es farà a través de Zoom

etiquetes   noticies, cultura, amposta

17/11/2020

Balla’m un llibre arriba a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó | Amposta.infoEl divendres 20 de novembre, la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó acollirà la proposta Balla'm un llibre, una activitat que consisteix en la representació d'un text literari en forma de dansa als propis espais de la biblioteca. La intenció és potenciar les biblioteques com a espais de creació i difusió de les diverses manifestacions culturals i artístiques, en aquesta ocasió amb la complicitat de l'Institut Català de les Empreses Culturals i l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Balla'm un llibre, en format "programa de ràdio", tractarà el procés de creació en dansa a partir de la literatura. Es posarà el focus en la construcció d'"El Cos Fugit" a partir de "Pedra de Tartera". La sessió la conduirà Sonia Fernández, ballarina i coreògrafa de la peça, i en la qual es combinarà un espai de conversa obert al voltant de l'obra artística amb l'escolta de diferents músiques que van influir en l'espai sonor, lectures de fragments tant del llibre com de l'obra de dansa i amb la participació de diferents col·laboradors que van intervenir en el procés de creació.

La connexió es farà a les 19 h a través de la plataforma Zoom: https://us02web.zoom.us/j/85100580426 i tindrà una durada aproximada de 45 min. Cal inscripció prèvia a les sessions virtuals a través del correu de la Biblioteca: bcsja@amposta.cat

Durant el transcurs de la sessió el públic podrà intervenir per realitzar preguntes o comentaris sobre el contingut tractat.


Les biblioteques públiques i les arts escèniques

Balla'm un llibre s'emmarca en un projecte més gran que les biblioteques públiques dediquen a la difusió de les arts escèniques i performatives, de moment: l'òpera, el teatre, el circ i la dansa. Les biblioteques programen cicles d'activitats en què cada disciplina artística s'aborda a través de la lectura i amb accions formatives associades.

El projecte ofereix una cartera de llibres ballats ja creats en les edicions anteriors, i aposta també per la creació de noves peces que s’incorporan en aquest catàleg d’obres ballades. D’aquesta manera s’amplia l’extensió i impacte de "Balla’m un llibre" que enguany en total arribarà a 23 biblioteques de la mà de 6 companyies de dansa.

Balla’m un llibre és una col·laboració entre l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.


Per: Redacció


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info