CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Les aus del Parc dels Xiribechs es traslladaran temporalment com a prevenció davant del brot de grip aviar

Per facilitar les tasques de captura, l’Ajuntament demana a la ciutadania que no doni menjar a les aus. No hi ha constància que el virus subtipus H5N8 s’hagi transmès mai als humans.

1/3/2017

Les aus del Parc dels Xiribechs es traslladaran temporalment com a prevenció davant del brot de grip aviar | Amposta.info Parella d'ànecs al Parc dels Xiribechs


El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha emès una sèrie de recomanacions preventives davant del focus de grip aviària H5N8 detectat fa uns dies en una granja de recria d'ànecs a l'aire lliure a Sant Gregori (Girona) i en la que la principal hipòtesi és que els ànecs s'haurien contagiat a través d'aus salvatges migratòries.

Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Amposta ha d'aïllar les aus que habiten en instal·lacions i recintes municipals de les aus silvestres i evitar així, un possible contagi. Amb la col·laboració de la Societat de Caçadors d'Amposta, s'instal·laran durant uns dies unes gàbies trampa al parc dels Xiribechs que permetran la captura de les aus i el seu trasllat a una instal·lació habilitada. Per facilitar les tasques de captura, l'Ajuntament demana a la ciutadania que no doni menjar a les aus. Un cop el brot de grip es doni per finalitzat, les aus es tornaran al parc.

La grip aviària del subtipus H5N8 és una malaltia infecciosa que afecta a qualsevol au i sembla que les domèstiques són més vulnerables al virus. Les aquàtiques migratòries són el reservori natural del virus i per això són les més resistents a la infecció. El brot es declara quan els exemplars silvestres infectats entren en contacte amb els domèstics. No hi ha constància que el virus subtipus H5N8 s'hagi transmès mai als humans.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info