CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

L'Aula al Pati 2022 explorarà nous usos del Parc dels Xiribecs d'Amposta

Durant tot el mes de setembre, el projecte participatiu de Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre permetrà que els ciutadans proposin noves maneres lúdiques d’ocupar l’espai del parc del Xiribecs d’Amposta

etiquetes   noticies, ciutat, civisme, participacio, parc xiribecs, amposta

27/9/2022

L’Aula al Pati 2022 explorarà nous usos del Parc dels Xiribecs d’Amposta | Amposta.info


Enguany L'Aula al Pati porta per títol 'Conviure al parc'. El projecte participatiu coordinat per l'artista ampostí Alfred Porres té com a objectiu final instal·lar una senyalística al parc dels Xiribecs d'Amposta que en reguli l'ús, no des de la prohibició sinó des de la proposició. Així, a través d'una butlleta de participació i de diverses urnes disperses per la població, els ciutadans podran fer propostes per explorar els nous usos de les diverses zones de l'espai verd que siguin lúdiques, engrescadores i, al mateix temps, respectuoses amb altres ocupacions. "No és qüestió de transformar materialment el lloc sinó de donar-li un nou significat i un nou valor a través de com l'usem i l'ocupem", explica Porres. Com a exemple: un arbre pot esdevenir un para-sol (si ens estirem a la seva ombra), un amagatall (si juguem a amagar-nos), un complement per a fer esport (on recolzar-nos per a fer estiraments) o, fins i tot, un aparador on deixar exposat un dibuix que hem fet o un prestatge on deixar un llibre amagat.

El procés participatiu s'allargarà durant tot el que queda de setembre i culminarà aquest dissabte 1 d'octubre en una jornada al Parc dels Xiribecs plena d'activitats per a tots els públics. Durant el matí hi haurà diversitat d'activitats programades per a tots els públics per a dinamitzar l'espai i experimentar possibilitats d'ús del parc. Al migdia s'ha programat un vermut amenitzat amb música que donarà per finalitzat el procés participatiu. Al final del procés, els impulsors estudiaran les propostes rebudes i elaboraran una senyalística per a regular les principals activitats proposades.

El projecte està basat en Playful Commons Project, dels artistes Jennifer Aksu, Gilly Karjevsky i Sebastian Quack que explora noves llicències per a l'ús lúdic dels espais públics, a partir de les possibilitats obertes per les llicències Creative Commons, les pràctiques de disseny de joc urbans i la pràctica espacial participativa. L'Aula al Pati és un programa del centre d'art Lo Pati que, des de 2012, organitza projectes participatius amb l'objectiu d'incorporar les pràctiques artístiques a la quotidianitat de la gent del territori, a través de col·laboracions amb col·lectius diversos, centres educatius o ciutadania en general.


Per: RedaccióEbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info